Ακμή

Ακμή

8 στους 10 εφήβους θα εμφανίσουν ακμή. Η πάθηση είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς εμπλέκονται πολλοί παράγοντες στην δημιουργία της και η ίδια συχνά οδηγεί σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα, κατάθλιψη, αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πλέον βέβαια, η ακμή συναντάται και σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και μετά τα 40. Το στρες, η κακή διατροφή, σαφέστατα η κληρονομικότητα, κάποιες νόσοι και φάρμακα και κάποιες προσωπικές συνήθειες φαίνεται να την επηρεάζουν. Άπειρες μελέτες, αξιόλογες και μη, ενοχοποίηση διάφορων παραγόντων και απενεχοποίηση τους μετά από λίγο καιρό, έθρεφαν μια βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων αξίας … αξιοζήλευτης, αλλά δυστυχώς όχι και ανάλογης αποτελεσματικότητας!

Η ακμή θέλει λήψη εκτεταμένου ιστορικού, κατανόηση των παραγόντων που εμπλέκονται και πολύμηνη αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε έναν μήνα, δεν αρκεί καν να φύγει, γιατί αν δεν προσέχουμε, θα επιστρέψει με ευκολία. Πρέπει να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε το δέρμα μας και να σταματήσουμε την επίθεση μας σε αυτό.

Ανάλογα με το πρόβλημα στο ιατρείο χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο εύρος θεραπειών, με το VIVACE RF microneedling να είναι πλέον στην πρώτη γραμμή, αφού από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει πλήρως την ακμή ακόμα και τις βαριές μορφές, αλλά και τις ουλές που έχει δημιουργήσει! Σαν θεραπείες εκλογής είναι επίσης τα peelings και το PLEXR, ιδιαίτερα για άτομα που θέλουν να αποφύγουν την φαρμακευτική θεραπεία με ρετινοειδή ή και αντιβιώσεις.

Θέλετε να ενημερωθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τις απορίες σας σε όποια θεραπεία σας ενδιαφέρει.