ουλές ακμής

Ουλές ακμής

Κατανοούμε απόλυτα πόσο δύσκολο είναι για ένα άτομο που υπέφερε χρόνια από ακμή και μάλιστα βαριάς μορφής, να φέρει στο δέρμα του τα εναπομείναντα σημάδια της.

Οι ουλές προκαλούνται όταν η φλεγμονή που προκαλεί η ακμή επεκτείνεται σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής τραυματισμός του χορίου. Η ήπια ακμή δεν θα οδηγήσει σε ουλές, αλλά αν η ακμή σας χειροτερεύει, δεν πρέπει να την αφήσετε να οδηγήσει σε επιπλοκές τέτοιου τύπου.

Η αντιμετώπιση των ουλών αυτών έχει πάρει νέα τροπή με τις καινούργιες θεραπείες. Όχι μόνο εξαλείφονται, αλλά εξασφαλίζουν στον ενδιαφερόμενο ένα νέο και αξιοζήλευτο δέρμα, λείο και φωτεινό. Προκειμένου όμως να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα πρέπει να στοχεύσουμε όλες τις συνιστώσες που διαμορφώνουν την εικόνα. Ήδη αναφέραμε πως οι ουλές σχηματίζονται όταν τα φλεγμονώδη στοιχεία της ακμής προκαλούν βλάβες στο χόριο, κάτω από την επιδερμίδα. Αυτές οι βλάβες μπορεί να δημιουργήσουν επίπεδες ουλές, ουλές κρατήρες ή απλά υπέρχρωση της επιδερμίδας. Η κατανομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι άναρχη στις ουλές και λόγω της πυκνότητας τους, ιδίως του κολλαγόνου, η αιμάτωση είναι ελλιπής.

Χρειάζεται λοιπόν ένας συνδυασμός θεραπειών για να διορθώσουμε την κάκωση και να αποκτήσουμε και πάλι ομοιόμορφη, λεία και υγιή επιδερμίδα.

Στο ιατρείο συστήνουμε έναρξη της θεραπείας με carboxytherapy για να συρρικνωθούν οι ουλές και να εξυγιανθεί η επιδερμίδα με την επαναιμάτωσή της. Ανάλογα με το πρόβλημα, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν είτε λείανση των ουλών με μικροδερμοαπόξεση ή αυτόλογη μεσοθεραπεία είτε επιπέδωσή τους με Plexr. Η θεραπεία διαρκεί αρκετούς μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Η βελτίωση της εικόνας ξεκινάει ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζει για ένα εξάμηνο και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Θέλετε να ενημερωθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τις απορίες σας σε όποια θεραπεία σας ενδιαφέρει.