Botox

BOTOX

Δημοφιλής και προσιτή θεραπεία, κυρίως για τις ρυτίδες του μετώπου, ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα μάτια, το Botox  χαρίζει χρόνια και λάμψη, εύκολα και γρήγορα!  Η εφαρμογή του γίνεται σε συγκεκριμένους μύες, τους οποίους ακινητοποιεί, προκειμένου να εξαφανίσει ή απαλύνει τις ρυτίδες για 3 με 6 μήνες. Η διάρκεια που θα έχει εξαρτάται από τον εκάστοτε οργανισμό και το πόσο γρήγορα το μεταβολίζει, την συχνότητα εφαρμογής του,  αλλά και από το υλικό/ εταιρεία  που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός και φυσικά, την αραίωση που θα κάνει. Στο υλικό και στην αραίωση αυτού έγκειται και η μεγάλη διαφορά χρέωσης που θα βρείτε, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ρωτήσετε πριν εμπιστευτείτε το πρόσωπο σας στα χέρια κάποιου, τόσο για το ποια εταιρεία και μάρκα χρησιμοποιεί , όσο και για την αραίωση που θα κάνει.  Οι τάσεις τα τελευταία χρόνια θέλουν το αποτέλεσμα όλο και πιο φυσικό, χωρίς το παγωμένο βλέμμα και το ακινητοποιημένο πρόσωπο του παρελθόντος. Μικρότερες δόσεις τοξίνης στα κατάλληλα σημεία μπορούν να σας εξασφαλίσουν νεανικό βλέμμα και να απομακρύνουν την έκφραση θυμού ή τις αύλακες του μετώπου! Φυσικά μπορεί να εγχυθεί προληπτικά σε άτομα κάθε ηλικίας, στην κατάλληλη δόση, για να εμποδίσει την δημιουργία κάποιων ρυτίδων.

Η βοτουλινική τοξίνη πήρε έγκριση από το FDA το 1989,  για  χρήση  από ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς και είναι ασφαλής εφόσον τηρούνται οι κανόνες αντισηψίας και εφαρμογής της. Έχει πάρα πολλές ιατρικές εφαρμογές,  όπως στην ημικρανία, στην σπαστικότητα των άκρων, τον βλεφαρόσπασμο,  την ακράτεια, την υπεριδρωσία  κτλ. και δίνει σωτήριες λύσεις σε πολλούς ταλαιπωρημένους ασθενείς κάθε ηλικίας!  Οι πιθανότητες αλλεργίας είναι πάρα πολύ μικρές και πάντα εύκολα αντιμετωπίσιμες σε ένα ιατρείο, ενώ οι καλές γνώσεις ανατομίας είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα και να μην έχουμε ακινητοποίηση λάθος μυών. 

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το BOTOX της Allergan, αλλά και εισάγουμε την νεότερη βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, το Bocouture της Merz Aesthetics, το οποίο έχει το χαμηλότερο πρωτεϊνικό φορτίο από κάθε άλλη τοξίνη της αγοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το “συνηθίσει” ο οργανισμός!

Και μια άχρηστη, αλλά ευχάριστη πληροφορία: Στην βοτουλινική τοξίνη αποδόθηκαν κάποια στιγμή αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Παρατηρήθηκε δηλαδή σημαντική βελτίωση της διάθεσης των ανθρώπων που έκαναν botox, ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή! Μετά από περαιτέρω μελέτη του φαινομένου όμως, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αλλαγή της διάθεσης οφειλόταν … στην αλλαγή που έβλεπαν οι εξεταζόμενοι στον καθρέφτη τους και όχι στις φαρμακευτικές ικανότητες του botox! Αλήθεια, ποιος δεν θέλει να δείχνει νεότερος.

Botox treatments

Πριν την θεραπεία: 
 • Όχι αλκοολ 2-3 ημέρες
 • Όχι παυσίπονα-αντιπηκτικά 3 ημέρες
 • Vitamin E, σπαθόλαδο, ασπιρίνη, ginseng, Ω3, ginkgo bilboa  
 • Ελάτε χωρίς make up
Μετά την θεραπεία:
 • Μην ακουμπάτε το υπο θεραπεία δέρμα
 • Μήν κάνετε (εμπλακείτε) σε έντονη δραστηριότητα (γυμναστική, sex, χορός) για 2 ημέρες
 • Όχι πηλινγκ, δερμοαπόξεση ή άλλες αισθητικές επεμβάσεις για 2 ημέρες
 • Όχι αλκοόλ, αντιπηκτικά, παυσίπονα, βότανα για 2 ημέρες
 • Όχι make up για 6-8 ώρες
 • Όχι πάγος για 24 ώρες
 • Όχι θερμότητα (ήλιος, πιστολάκι, ζεστό νερό, τζάκι κλπ) για 3 ημέρες τουλάχιστον
Θέλετε να ενημερωθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ;
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τις απορίες σας σε όποια θεραπεία σας ενδιαφέρει.