Fillers

FILLERS/ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό του σώματος το οποίο έχει ενυδατική, λιπαντική, αντιφλεγμονώδη και αναπλαστική δράση. Βρίσκεται σε διάφορους ιστούς του σώματος και έχει την καταπληκτική ιδιότητα να συγκρατεί χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας παράγουν διαρκώς υαλουρονικό μιας και το 1/3 της ποσότητας που έχουμε στο σώμα μας αναδομείται καθημερινά. Μετά από τη συνεχή έκθεση μας στον ήλιο και στις ακτίνες UVB, ιδιαίτερα σε περίπτωση βλαπτικού εγκαύματος, τα κύτταρα μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη ανάγκη ανάπλασης και ενυδάτωσης και σταδιακά ¨τα φτύνουν¨. Γεννιόμαστε με μια γενναία ποσότητα HA η οποία όπως όλα τα καλά πάνω μας, σταδιακά μας αφήνει. Μέχρι την ηλικία των 35 έχουμε 20% λιγότερο ΗΑ ενώ στα 55 έχουμε χάσει το 60% της συνολικής ποσότητας. Ξεκινάμε δηλαδή σαν μια ρώγα σταφυλιού για να καταλήξουμε … σταφίδα. Το ΗΑ είναι ο χυμός της νεότητας μας και, ευτυχώς για εμάς, βρέθηκε τρόπος να παρασκευάζεται εργαστηριακά, χωρίς ζωικά κατάλοιπα και με πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Πριν χρησιμοποιηθεί για αισθητικούς σκοπούς το ΗΑ, καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ποικίλες επεμβάσεις, κυρίως σε ορθοπαιδικές και οφθαλμολογικές. Χρησιμοποιήθηκε για επούλωση εγκαυμάτων και τραυμάτων στην χειρουργική. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του είναι λοιπόν δεδομένη, μιας και ακόμα και σε πολλαπλάσιες ποσότητες δεν προηγείται τεστ ευαισθησίας, διότι η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια.

Όπως ήδη αναφέραμε, κάθε μόριο HA συγκρατεί 1000 μόρια νερού! Συμπεριφέρεται λοιπόν σαν ένα σφουγγάρι που εγκλωβίζει το πολύτιμο νερό στο δέρμα μας, αλλά το κάνει διακριτικά. Διαχέεται στους γύρω ιστούς μέσα σε λίγες ώρες εώς μέρες από την έγχυση του και γίνεται ένα με αυτούς. Δεν μπορείς να το πιάσεις, δεν κινδυνεύεις να κοπείς και να σου φύγει .

Το καταπληκτικό αυτό υδρόφιλο μόριο συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα μας, λιπαίνει το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του, αναπλάθει και υγιαίνει τους ιστούς μας και έτσι, σε αυτό το υγιές περιβάλλον, μπορεί και προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Λεπτές και βαθιές ρυτίδες, απώλεια όγκου, γέμισμα των χειλιών και διόρθωση του οβάλ του προσώπου με ταυτόχρονα ενυδάτωση σε βάθος , είναι πλέον εύκολα να επιτευχθούν.

Δυστυχώς ο μόνος τρόπος πρόσληψης επιπλέον HA στο πρόσωπό μας είναι με ενέσιμη μορφή, αν και οι αναισθησία και οι νέες μη τραυματικές βελόνες κάνουν την εφαρμογή του απόλυτα ανώδυνη. Είναι η ιδανική θεραπεία για όσες θέλουν ένα φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα, χωρίς παρενέργειες και πειραματισμούς.

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας την ίδια στιγμή, εκτός και αν πρόκειται για χείλη, οπότε μπορεί να σας συνοδεύει ένα μικρό οίδημα για 3-4 ώρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος και κυρίως ο βαθμός ενυδάτωσης του, ενώ αυξάνεται με τις διαδοχικές συνεδρίες.

Fillers treatments

Πριν την θεραπεία: 
 • Όχι οδοντιατρική θεραπεία μία βδομάδα πριν
 • Όχι αλκοολ, παυσίπονα για 3 ημέρες
 • Όχι αντιπηκτικά, ασπιρίνες για 1 εβδομάδα (ενημέρωση τη γιατρό)
Μετά την θεραπεία:
  • Όχι make up 12 ώρες
  • Όχι αλκοολ, έντονη σωματική άσκηση για 3 ημέρες, δεν ακουμπάμε την περιοχή της έγχυσης
  • Όχι ταξίδι με αεροπλάνο
  • Όχι οδοντιατρική θεραπεία για 2 εβδομάδες μετά
  • Όχι άλλες αισθητικές θεραπείες για 2 εβδομάδες
  • Όχι έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Όχι έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες 2 εβδομάδες (κρύο, ζέστη, ζεστό νερό, πιστολάκι, τζάκι, σόμπα κλπ)
  • Αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τη γιατρό

Καθώς γερνάμε, το υποδόριο λίπος που συγκρατεί το δέρμα μας, σταδιακά ελαττώνεται και ακολουθώντας τον νόμο της βαρύτητας, μετατοπίζεται προς την βάση του προσώπου. Τα ζυγωματικά υποχωρούν, τα κάτω και άνω βλέφαρα αδειάζουν, οι κρόταφοι βαθαίνουν ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται προγούλι, οι ρινοπαρειακές αύλακες συναντούν τις νεοεμφανιζόμενες γραμμές της μαριονέττας και σχηματίζουν δύο αύλακες δίπλα στο χαμόγελό μας, από τη μύτη ως το πηγούνι μας, αλλοιώνοντάς το.

Η απώλεια όγκου στο πρόσωπο αντιμετωπίζεται με έγχυση υαλουρονικού οξέως μεγάλης πυκνότητας και διάρκειας. Το αποτέλεσμα της έγχυσης του υαλουρονικού για αύξηση όγκου και ιδιαίτερα για δημιουργία ζυγωματικών και την αντικατάσταση της έλλειψης όγκου κάτω από τα μάτια είναι πάντα εντυπωσιακό! Η διαφορά που θα δείτε στο πρόσωπό σας είναι συγκλονιστική και το κυριότερο, κανένας δεν θα μπορεί να εντοπίσει που οφείλεται αυτή η αλλαγή. Εξάλλου, αυτή είναι η παρέμβαση που προτιμούν όλες οι μεγάλες σταρ, των οποίων τα ζυγωματικά και η κατανομή του όγκου στο πρόσωπο δεν συμβαδίζει με την ηλικία τους …

Για την μετατόπιση του λίπους και την απώλεια του περιγράμματος γύρω από την γνάθο, χρησιμοποιούμε μεθόδους λιπόλυσης και σύσφιξης με μεσοθεραπεία, Plexr και carboxytherapy.

Θέλετε να ενημερωθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ;
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τις απορίες σας σε όποια θεραπεία σας ενδιαφέρει.