Η αφυδάτωση του δέρματος οφείλεται  συνήθως σε δικές μας παρεμβάσεις, όπως χημικές επιθέσεις με ακατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης, φάρμακα και προϊόντα κατά της ακμής, υπερβολική έκθεση σε κλιματισμό ή ήλιο και σολάριουμ, ψυχρό αέρα, κρύο περιβάλλον και φυσικά από μη  επαρκή πρόσληψη νερού ή  υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αφυδάτωση σημαίνει δέρμα τραχύ, θαμπό, με απουσία απαλότητας και ελαστικότητας, με μικρορυτιδώσεις σε όλη την επιφάνεια του και την ενοχλητική αίσθηση του τραβήγματος. Και κυρίως σημαίνει ότι το δέρμα δεν είναι υγιές, έχει χάσει την ισορροπία του και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις που δέχεται.

Για να αποκτήσουμε ένα υγιές, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα δεν μπορούμε να αρκεστούμε μόνο στη χρήση καλλυντικών, τα οποία περιορίζονται σε επιφανειακές στοιβάδες και έχουν μόνο μαλακτική δράση στην επιδερμίδα. Χρειάζεται να ενυδατώσουμε και να θρέψουμε εκ των έσω, είτε μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής,  είτε με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας, η οποία παραδίδει τα αναγκαία για τη θρέψη του δέρματος συστατικά στο κατάλληλο βάθος. Η μεσοθεραπεία προσφέρει ουσιαστική ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα, προσπερνώντας στιβάδες που αποτελούν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος και τις οποίες φυσικά δεν μπορεί να διαπεράσει καμία κρέμα, όσο ακριβή και “επιστημονικά” καινοτομική και αν είναι, ακόμα και αν περιλαμβάνει χρυσό, χαβιάρι ή τρίμματα πετρώματος από την Αφροδίτη.