8 στους 10 εφήβους θα εμφανίσουν ακμή. Η πάθηση είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς εμπλέκονται πολλοί παράγοντες στην δημιουργία της και η ίδια συχνά οδηγεί σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα, κατάθλιψη, αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πλέον βέβαια, η ακμή συναντάται και σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και μετά τα 40. Το στρες, η κακή διατροφή, σαφέστατα η κληρονομικότητα, κάποιες νόσοι και φάρμακα και κάποιες προσωπικές συνήθειες φαίνεται να την επηρεάζουν. Άπειρες μελέτες, αξιόλογες και μη, ενοχοποίηση διάφορων παραγόντων και απενεχοποίηση τους μετά από λίγο καιρό, έθρεφαν μια βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων αξίας … αξιοζήλευτης, αλλά δυστυχώς όχι και ανάλογης αποτελεσματικότητας!

Η ακμή θέλει λήψη εκτεταμένου ιστορικού, κατανόηση των παραγόντων που εμπλέκονται και πολύμηνη αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε έναν μήνα, δεν αρκεί καν να φύγει, γιατί αν δεν προσέχουμε, θα επιστρέψει με ευκολία. Πρέπει να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε το δέρμα μας και να σταματήσουμε την επίθεση μας σε αυτό.

Ανάλογα με το πρόβλημα στο ιατρείο χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο εύρος θεραπειών, με το VIVACE RF microneedling να είναι πλέον στην πρώτη γραμμή, αφού από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει πλήρως την ακμή ακόμα και τις βαριές μορφές, αλλά και τις ουλές που έχει δημιουργήσει! Σαν θεραπείες εκλογής είναι επίσης τα peelings και το PLEXR, ιδιαίτερα για άτομα που θέλουν να αποφύγουν την φαρμακευτική θεραπεία με ρετινοειδή ή και αντιβιώσεις.

Κατανοούμε απόλυτα πόσο δύσκολο είναι για ένα άτομο που υπέφερε χρόνια από ακμή και μάλιστα βαριάς μορφής, να φέρει στο δέρμα του τα εναπομείναντα σημάδια της.

Οι ουλές προκαλούνται όταν η φλεγμονή που προκαλεί η ακμή επεκτείνεται σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής τραυματισμός του χορίου. Η ήπια ακμή δεν θα οδηγήσει σε ουλές, αλλά αν η ακμή σας χειροτερεύει, δεν πρέπει να την αφήσετε να οδηγήσει σε επιπλοκές τέτοιου τύπου.

Η αντιμετώπιση των ουλών αυτών έχει πάρει νέα τροπή με τις καινούργιες θεραπείες. Όχι μόνο εξαλείφονται, αλλά εξασφαλίζουν στον ενδιαφερόμενο ένα νέο και αξιοζήλευτο δέρμα, λείο και φωτεινό. Προκειμένου όμως να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα πρέπει να στοχεύσουμε όλες τις συνιστώσες που διαμορφώνουν την εικόνα.  Η κατανομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι άναρχη στις ουλές και λόγω της πυκνότητας τους, ιδίως του κολλαγόνου, η αιμάτωση είναι ελλιπής.

Χρειάζεται λοιπόν ένας συνδυασμός θεραπειών για να διορθώσουμε την κάκωση και να αποκτήσουμε και πάλι ομοιόμορφη, λεία και υγιή επιδερμίδα.

Στο ιατρείο συνιστούμε έναρξη της θεραπείας με Vivace rf microneedling ή απλό microneedling για να αντιμετωπισθεί η άναρχη κατανομή του κολλαγόνου και να ξεκινήσει η δημιουργία νέου!

Όταν φτάσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό ελάττωσης των ουλών μπορούμε να προσθέσουμε διασταυρούμενο υαλουρονικό ,  τα νέα skin boosters ή ειδικά κοκτέιλ μεσοθεραπείας.

Συχνά , για να συρρικνωθούν οι ουλές και να εξυγιανθεί η επιδερμίδα με την επαναιμάτωσή της, προτείνουμε μερικές συνεδρίες  Carboxytherapy. Η θεραπεία διαρκεί αρκετούς μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, μιας και οι ουλές είναι πάντα ανθεκτικό πρόβλημα . Η βελτίωση της εικόνας ξεκινάει ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζει για ένα εξάμηνο και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.