κιρσοί

Οι αντιαισθητικές ευρυαγγείες οφείλονται στην παθολογική διάταση των επιφανειακών αγγείων του δέρματος. Τα αγγεία αυτά δεν λειτουργούν πλέον φυσιολογικά και ανάλογα με την παλαιότητα και το εύρος τους αποκτούν μπλε ή κόκκινο χρώμα και απλώνονται στο δέρμα σαν ρυάκια ή ιστός αράχνης. Μπορούμε να τα συναντήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος αλλά κυρίως στα πόδια. Η κληρονομικότητα παίζει πρωτεύοντα ρόλο, αλλά η παρατεταμένη ορθοστασία, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η παχυσαρκία επιβαρύνουν την κατάσταση.

Το Nd:YAG Laser της Lutronic είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών. Σε μελέτες που έχουν γίνει εμφανίζει μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις ενέσιμες θεραπείες, ενώ έχει και καλύτερο προφίλ ασφαλείας.  Επίσης, μετά τη χρήση του δεν απαιτείται να φορέσετε ελαστικό καλσόν, όπως συμβαίνει μετά από άλλες θεραπείες.

Το Nd:YAG laser είναι ιδανικό για τις ευρυαγγίες, αφού αναγνωρίζει το χρώμα το αγγείου και προκαλεί θερμική καταστροφή καθ’ όλο το μήκος του, φυσικά με μόνιμα αποτελέσματα. Ενώ δεν είναι μια τελείως ανώδυνη θεραπεία , είναι καλά ανεκτή με απλή εφαρμογή πάγου στην περιοχή . Μετά την θεραπεία υπάρχει τοπική ερυθρότητα και ίσως και ήπια φαγούρα για μερικές ώρες. Συνιστάται αποφυγή θερμότητας για λίγες ημέρες και φυσικα αποφυγή ορθοστασίας και έντονης εκγύμνασης.