Τα χημικά  peeling είναι από τις πιο αρχαίες θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Οι αρχαίες Αιγύπτιες  χρησιμοποιούσαν μίγματα με ζωικά έλαια, αλάτι,  αλάβαστρο  και ξινόγαλα  για να περιποιηθούν το πρόσωπό  και το σώμα τους , εξού και τα διάσημα μπάνια της Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδάρας!

Στην αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη έκαναν καταπλάσματα από  ασβεστόλιθο, σιναπόσπορο και θείο για να εξαφανίσουν φακίδες και να κάνουν πιο λευκό το πρόσωπο!

Τα πρώτα ανεπίσημα peeling λοιπόν, ήταν  με γαλακτικό οξύ- από το ξινόγαλα και μανδελικό οξύ- που παράγεται  από τα αγαπητά μας αμύγδαλα! Και με την εξάπλωση της ζάχαρης από την Ανατολή προς τη δύση, σταδιακά μπήκε στο παιχνίδι και το πολυαγαπημένο μας γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να παρθεί ως εκχύλισμα από το ζαχαρότευτλο και  το ζαχαροκάλαμο.

Με το πέρασμα του χρόνου φυσικά, τα peels εξελίχθηκαν, έγιναν σαφώς πιο αποτελεσματικά και ακόμα περισσότερες ουσίες μπήκαν στην φαρέτρα. Στην προσπάθεια να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, κάποιες δεκαετίες πριν,  δημιουργήσαμε υψηλές συγκεντρώσεις και έντονο ξεφλούδισμα του δέρματος, μια εικόνα που ανήκει στο παρελθόν, αλλά  που εξακολουθεί να μας τρομάζει όλους!

Σήμερα, αυτή η διαχρονική και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος μπορεί και  διατηρεί ακόμα  μία θέση απέναντι σε επαναστατικές τεχνολογίες laser. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται με: Νέες συνθέσεις, με ιδανικούς συνδυασμούς οξέων έτοιμους  να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας : ακμή και ουλές ακμής, φωτογήρανση, λεπτές ρυτίδες,  μαύροι κύκλοι και πόδι της χήνας, φακίδες/πανάδες/ μέλασμα, λιπαρό δέρμα και υπερβολική έκκριση σμήγματος, μαύρα στίγματα, θαμπό άτονο δέρμα και πολλά άλλα.

Διαβαθμίσεις στην οξύτητα που μας επιτρέπουν να επιλέγουμε το αν θέλουμε ή όχι να προκαλέσουμε ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα και το πόσο. Μεγάλη ποικιλία οξέων και κατάλληλοι συνδυασμοί αυτών με υψηλό προφίλ ασφάλειας. Νέα προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος  για την θεραπεία , καθώς και συνθέσεις επιτάχυνσης της ανάπλασης μετά την εφαρμογή ή και ειδικές κρέμες ενίσχυσης και διατήρησης του αποτελέσματος.