Peelings
Τα Peelings απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος και οδηγούν σε κυτταρική ανανέωση με διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης , αύξηση της κυτταρικής πυκνότητάς και δομής και βελτίωση του επιδερμικού φραγμού

Είναι από τις πιο αρχαίες θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Οι αρχαίες Αιγύπτιες χρησιμοποιούσαν μίγματα με ζωικά έλαια, αλάτι, αλάβαστρο και ξινόγαλα για να περιποιηθούν το πρόσωπό και το σώμα τους  εξού και τα διάσημα μπάνια της Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδάρας!
Στην αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη έκαναν καταπλάσματα από ασβεστόλιθο, σιναπόσπορο και θείο για να εξαφανίσουν φακίδες και να κάνουν πιο λευκό το πρόσωπο!

Τα πρώτα ανεπίσημα peelings λοιπόν, ήταν με γαλακτικό οξύ- από το ξινόγαλα και μανδελικό οξύ- που παράγεται από τα αγαπητά μας αμύγδαλα! Και με την εξάπλωση της ζάχαρης από την Ανατολή προς τη δύση, σταδιακά μπήκε στο παιχνίδι και το πολυαγαπημένο μας γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να παρθεί ως εκχύλισμα από το ζαχαρότευτλο και το ζαχαροκάλαμο.
Τα χημικά peelings είναι από τις πιο αρχαίες θεραπείες περιποίησης του δέρματος.

Οι αρχαίες Αιγύπτιες χρησιμοποιούσαν μίγματα με ζωικά έλαια, αλάτι, αλάβαστρο και ξινόγαλα για να περιποιηθούν το πρόσωπό και το σώμα τους , εξού και τα διάσημα μπάνια της Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδάρας!

Στην αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη έκαναν καταπλάσματα από ασβεστόλιθο, σιναπόσπορο και θείο για να εξαφανίσουν φακίδες και να κάνουν πιο λευκό το πρόσωπο!

Τα πρώτα ανεπίσημα peelings λοιπόν, ήταν με γαλακτικό οξύ- από το ξινόγαλα και μανδελικό οξύ- που παράγεται από τα αγαπητά μας αμύγδαλα! Και με την εξάπλωση της ζάχαρης από την Ανατολή προς τη δύση, σταδιακά μπήκε στο παιχνίδι και το πολυαγαπημένο μας γλυκολικό οξύ, το οποίο μπορεί να παρθεί ως εκχύλισμα από το ζαχαρότευτλο και το ζαχαροκάλαμο.

Με το πέρασμα του χρόνου φυσικά, τα peelings εξελίχθηκαν, έγιναν σαφώς πιο αποτελεσματικά και ακόμα περισσότερες ουσίες μπήκαν στην φαρέτρα.

Στην προσπάθεια να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, κάποιες δεκαετίες πριν, δημιουργήσαμε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις και έντονο ξεφλούδισμα του δέρματος, μια εικόνα που ανήκει στο παρελθόν, αλλά που εξακολουθεί να μας τρομάζει όλους!

Σήμερα, αυτή η διαχρονική και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος μπορεί και διατηρεί ακόμα μία θέση απέναντι σε επαναστατικές τεχνολογίες laser.

Και όλα αυτά επιτυγχάνονται με νέες συνθέσεις και με ιδανικούς συνδυασμούς οξέων έτοιμους να αντιμετωπίσουν εξειδικευμένα το κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας :
o Ακμή και ουλές ακμής
o Φωτογήρανση
o Αντιγήρανση με την διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης για αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και της χαλάρωσης
o Ειδικές συνθέσεις για τους μαύρους κύκλους και το πόδι της χήνας
o Δυσχρωμίες , πανάδες και μέλασμα
o Λιπαρό δέρμα και υπερβολική έκκριση σμήγματος, έντονοι πόροι και μαύρα στίγματα
o Αφυδατωμένο θαμπό άτονο δέρμα και άλλα πολλά

Η εξέλιξη των peelings τα κάνει σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα της αισθητικής ιατρικής
Διαβαθμίσεις στην οξύτητα που μας επιτρέπουν να επιλέγουμε το αν θέλουμε ή όχι να προκαλέσουμε ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα και το πόσο.
Μεγάλη ποικιλία οξέων σε διαφορετικό pH και με δυνατότητα σταδιακής αποδέσμευσης και αυτοαπενεργοποίησης, γεγονός που μας δίνει μεγάλο προφίλ ασφάλεια στην χρήση τους
Νέοι κατάλληλοι συνδυασμοί οξέων για κάθε περίπτωση
Νέα προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος , νέα προϊόντα αποθεραπείας του δέρματος, καθώς και συνθέσεις επιτάχυνσης της ανάπλασης μετά την εφαρμογή ή και ειδικές κρέμες ενίσχυσης και διατήρησης του αποτελέσματος.

Υπάρχει λοιπόν ένα κατάλληλο peeling το οποίο θα σας μειώσει τους πόρους, θα σας καθαρίσει από την ακμή ή τα σημάδια της, θα σας ενισχύσει την ποσότητα του κολλαγόνου και θα σφίξει την επιδερμίδα ή θα σας δώσει ακόμα και ενισχυμένη ενυδάτωση!!!

Τα Peelings που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι κυρίως της βρετανικής Medik8 και της ισπανικής εταιρείας Toskani και με αυτά την δυνατότητα εξειδικευμένων κοκτέιλ ή πολλών συνδυασμών, προκειμένου να καλύψουμε κάθε ανάγκη σας

Λατρεύουμε να συνδυάζουμε τα Peelings με το Vivace , αλλά και με το απλό Microneedling, καθώς οι μικρονυγμοί αυτών των 2 προκαλούν δεκάδες χιλιάδες μικροκανάλια προς τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και επιτρέπουν την ευκολότερη διείσδυση των οξέων σε αυτήν. Τα αποτελέσματα είναι πάντα καταπληκτικά αφού η μια θεραπεία συμπληρώνει και ενισχύει την άλλη!

Συνιστούμε φυσικά ανεπιφύλακτα να κλείσετε την θεραπεία σας με Dermalux , προκειμένου να μειώσετε κατά πολύ τον χρόνο αποθεραπείας αλλά και κάθε αίσθημα δυσφορίας που θα σας προκαλέσει η απολέπιση της επιδερμίδας σας. Η φωτοθεραπεία Dermalux έχει πολύ ισχυρές επουλωτικές ιδιότητες , αφού χρησιμοποιείται ακόμα και σε εγκαύματα με απίστευτα αποτελέσματα!

Τι να κάνετε πριν και μετά το ραντεβού σας για ιατρικό Peeling

Πριν το ραντεβού σας αποφύγετε κάθε είδους απολέπιση για μία εβδομάδα , εκτός και αν σας έχουμε συμβουλέψει διαφορετικά ( ρετινοειδή, οξέα φρούτων, μηχανικά απολεπιστικά με κόκκους, λούφες προσώπου κτλ.)
Η χρήση του αντιηλιακού θεωρείται πλέον αυτονόητη κάθε μέρα και με επαναλήψεις, αλλά θα την τονίσουμε ιδιαίτερα σε αυτή την θεραπεία : κατά προτίμηση Mineral αντιηλιακό, με τουλάχιστον 30 SPF και συχνή γενναία επάλειψη ακόμα και μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μετά την εφαρμογή του Peeling θα σας δοθούν οδηγίες για την εφαρμογή επουλωτικής κρέμας , η οποία πρέπει να μπαίνει σε πολύ μικρή ποσότητα , μία φορά την ημέρα και με ταμποναριστές κινήσεις.
Δεν τραβάμε το δέρμα που ξεφλουδίζει , αν υπάρχει ξεφλούδισμα, δεν μουλιάζουμε το δέρμα με κρέμες και make up . Μπορείτε κα θέλουμε να φοράτε make up μετά το αντιηλιακό αλλά θέλει πολύ απαλές κινήσεις στην αφαίρεση του με ειδικό σαπούνι προσώπου, χωρίς τρίψιμο φυσικά.
Δεν εφαρμόζουμε αντισηπτικές λοσιόν ή betadine και άλλα ιωδιούχα σκευάσματα.
Δεν μουλιάζουμε το δέρμα στο μπάνιο και το σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα πάντα ταμποναριστά.