Οι ραγάδες εμφανίζονται κάτω από το κατάλληλο γενετικό και ορμονικό υπόβαθρο. Οφείλονται στην κακοποίηση της δομής της ελαστίνης και του κολλαγόνου, 2 πρωτεϊνών που στηρίζουν το δέρμα και του δίνουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Πρόκειται στην ουσία για ατροφικές ουλές  και αυτό τις κάνει τόσο ανθεκτικές.

Είτε οι ραγάδες σας είναι λευκές, λόγω παλαιότητας ή σταδιακής δημιουργίας, είτε είναι κόκκινες και φρέσκες, πάντα για να τις αντιμετωπίσουμε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε συνδυασμό θεραπειών.

Οι δύο θεραπείες που για μας αποτελούν την βάση για την καταπολέμηση των ραγάδων, με τα πιο σίγουρα αποτελέσματα, είναι το Carboxytherapy και το Vivace. Είναι θεραπείες που προκαλούν έντονη νεοκολλαγένεση και αναδόμηση της περιοχής. Οι ραγάδες επιπεδώνονται, λεπταίνουν σε μεγάλο βαθμό και αποκτούν ξανά το χρώμα του γύρω δέρματος. Το υπό θεραπεία δέρμα σταδιακά παχαίνει, ανορθώνεται και φαίνεται πιο υγιές. Αυτές οι θεραπείες βέβαια παίρνουν χρόνο, γιατί η παραγωγή κολλαγόνου δεν μπορεί να συμβεί από την μια μέρα στην άλλη. Καλύτερη χρονική περίοδος για έναρξη συνεδριών είναι ο χειμώνας!

Συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να γίνουν με peeling , microneedling  και μεσοθεραπεία για ενίσχυση του αποτελέσματος.