Μη χειρουργική ρινοπλαστική

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική είναι μια επαναστατική μέθοδος ευθειασμού , ανόρθωσης και λέπτυνσης της μύτης μέσα σε λίγα λεπτά, στην άνεση της καρέκλας του ιατρείου!

 

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι :

Αποφεύγουμε το χειρουργείο, άρα αποφεύγουμε την νάρκωση, τα ράμματα, τα φάρμακα, την μακρά περίοδο ανάρρωσης με τα παυσίπονα, την αδυναμία ρινικής αναπνοής και τον κοινωνικό περιορισμό.
Ο πόνος της μη χειρουργικής ρινοπλαστικής είναι απροσδόκητα μικρός έως ανύπαρκτος στα περισσότερα σημεία, ενώ μετά την εφαρμογή δεν πονάτε καθόλου.
Αποφεύγουμε τις τυχόν χειρουργικές ή μετεγχειρητικές επιπλοκές
Δεν πειράζουμε το ρινικό οστό, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και , εάν το επιθυμούμε, εύκολα και άμεσα αναστρέψιμο, χωρίς κίνδυνο κατάρρευσης ή παραμόρφωσης της μύτης. Οπότε δεν υπάρχει καμία αγωνία για το αποτέλεσμα, αφού το βλέπετε εκείνη τη στιγμή!
Η τεχνική αυτή πρέπει να τονίσουμε ότι δεν επηρεάζει καθόλου την αιμάτωση της περιοχής , οπότε ούτε δημιουργεί ούτε επιδεινώνει τυχόν μαύρους κύκλους και σακούλες στα μάτια, κάτι που συχνά συναντάμε μετά από χειρουργική ρινοπλαστική.

Οπότε πλέον μπορούμε να  επιλέξουμε το υαλουρονικό οξύ αντί για το νυστέρι. Η αμεσότητα του αποτελέσματος, η μηδενική πιθανότητα να καταλήξουμε με μία μύτη που δε μας αρέσει και που θα χρειάζεται και δεύτερο ή και τρίτο χειρουργείο για διόρθωση, ο μηδενισμός του πόνου και της ανάρρωσης είναι μερικά από αυτά.

Μη χειρουργική ρινοπλαστική

Διάρκεια μη χειρουργικής ρινοπλαστικής

Το πρόβλημα με το υαλουρονικό είναι η διάρκεια του. Η μη χειρουργική ρινοπλαστική είναι μία παρέμβαση που θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε σε σταδιακά πιο αραιά διαστήματα , μέχρι ότου επέλθει ένας κορεσμός υλικού στην περιοχή και να φτάσουμε την μία συνεδρία ανα ενάμιση ή και δύο χρόνια.

Κατόπιν τούτου, πρέπει να τονίσουμε ότι η πρώτη συνεδρία , ενώ μας δίνει μια άκρως ικανοποιητική διόρθωση με ευθειασμό και ανόρθωση , μπορεί να χάσει ένα μικρό ποσοστό του αρχικού αποτελέσματός της μετά από λίγες μέρες . Δεν θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις και δεν θα είναι έντονη η διαφορά, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί η μύτη μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια το ανατομικό της σχήμα και είναι λογικό να προσπαθεί να γυρίσει σε αυτό. Όσο όμως περνάει ο καιρός και το υαλουρονικό δρα στην περιοχή, η μύτη ενυδατώνεται, γίνεται πιο ελαστική και εύπλαστη και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πιο επιθετικές παρεμβάσεις, με διαρκώς μεγαλύτερη διάρκεια και σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα!

Μετά από κάποιες επαναλήψεις μάλιστα, η μύτη θα έχει εγκαταλείψει το αρχικό της σχήμα και , ακόμα και αν σταματήσετε τις εφαρμογές και επιλέξετε να μείνετε χωρίς υαλουρονικό με τον καιρό, θα σας εμφανιστεί μια πιο όμορφη και καλοσχηματισμένη μύτη. Το υαλουρονικό, εξάλλου , αλλάζει το πρόσωπο πάντα προς το καλύτερο!

Με την βοήθεια του υαλουρονικού λοιπόν, αποκτούμε μια πιο όμορφη μύτη, που σίγουρα δεν μοιάζει πλαστική, ή ψεύτικη ή έτοιμη να καταρρεύσει, αλλά είναι σε πλήρη αρμονία με το πρόσωπο μας! Είναι καθαρά μία καλλιτεχνική παρέμβαση στην κατανομή του όγκου της μύτης μας και στην φωτοσκίαση της. Στην ουσία πρόκειται για ρινογλυπτική και εξωραϊσμό του σχήματος της.

Προσοχή !

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος είναι απαραίτητο να γίνεται από έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό. Είναι μια φαινομενικά απλή διαδικασία , η οποία όμως απαιτεί ειδική εκπαίδευση και προετοιμασία.

Εκτός του ότι χρειάζεται σοβαρές γνώσεις της ανατομίας της περιοχής και καλλιτεχνική αντίληψη του εξωραϊσμού του προσώπου , ο γιατρός έχει εμπειρία στις βελόνες, στην σωστή αναρρόφηση και στον τρόπο έγχυσης του υλικού, πρόσβαση σε εγκεκριμένα υλικά που δίνονται μόνο σε ιατρούς και , πολύ βασικό , τον κατάλληλο εξοπλισμό για αποφυγή και αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών.

Το γεγονός ότι οι αγγειακές αποφράξεις από υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά σπάνιες ,δεν σημαίνει τίποτα και δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν. Ο κίνδυνος μη αναγνώρισης τέτοιων παρενεργειών από άσχετους με το αντικείμενο και την ιατρική χρήστες ενέσιμων είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλος! Και η αδυναμία έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισης δεδομένη. Μην θέτετε το πρόσωπο σας σε κίνδυνο για λίγα ευρώ!