τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και πολυπαραγοντική νόσος που αφορά άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι επιπτώσεις της στην ψυχολογία του ατόμου μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές αφού , όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, στην πλειοψηφία του πληθυσμού η εμφάνιση μετράει και το ίδιο και η πλούσια κόμη!

Η τριχόπτωση είναι φυσιολογική μετά από αγχωτικές περιόδους, ένα μεγάλο χειρουργείο ή σοβαρή νόσο,  μετά από μια εγκυμοσύνη ή ακόμα και το φθινόπωρο, σε διαφορετικό βαθμό και βαρύτητα. Αν όμως παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα , δε θεωρείτε εποχική και θα πρέπει να διερευνυθεί.

Στο ιατρείο μας, μετά από την λήψη εκτεταμένου ιστορικού, κλινικής εξέτασης και τον κατάλληλων εργαστηριακών δεικτών,  συνιστούμε ανάλογα με τα αποτελέσματα την διενέργεια τεστ DNA, του επονωμαζόμενου TrichoTest, για την ανεύρεση των γονιδίων που οδηγούν στην τριχόπτωση και του βέλτιστου συνδυασμού φαρμακευτικής θεραπείας, την χρήση PRP αυτόλογης μεσοθεραπείας, την θεραπεία με Carboxytherapy, την μεσοθεραπεία με φαρμακευτικές ουσίες ή τα νέα skin boosters με πεπτίδια φορείς.

Τα πιθανά αποτελέσματα θα συζητηθούν εκ των προτέρων αφού  δεν μιλάμε για άμεσα αποτελέσματα , αλλά για κάτι που θα βελτιώνεται σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες !