Για να αντιμετωπίσουμε ουλές και εγκαύματα ακολουθούμε έναν συνδυασμό θεραπειών, ανάλογα με το δέρμα του ασθενούς και την παλαιότητα της βλάβης.

Το Carboxytherapy παίζει πρωτεύοντα ρόλο και μάλιστα αυτόν του θαυματοποιού σε αυτήν την κατηγορία, έχοντας δώσει πάρα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Επουλώνει ταχύτατα, ελέγχει την αντιδραστική φλεγμονή, και αν μας έρθει ο ασθενής εγκαίρως στην αρχική φάση του τραύματος, εμποδίζει την ανάπτυξη άναρχου ουλώδους ιστού .

Αν η παρέμβαση μας γίνει μετά την επούλωση και την δημιουργία ουλής, τότε η τεχνική μας αλλάζει και ο στόχος μας πλέον είναι η διάσπαση των συμφύσεων ,το μηχανικό ”τέντωμα” της ουλής που θα οδηγήσει στη χαλάρωση της σκληρότητας της βλάβης . Με αυτά αλλά και με την αύξηση της αιμάτωσης της περιοχής , μπορούμε με βεβαιότητα να πετύχουμε μια σημαντική βελτίωση της όψης των ουλών και να άρουμε κάθε λειτουργική ενόχληση που μας δημιουργούσαν.

Εγχύσεις ειδικής κορτιζόνης μπορούν να γίνουν σε ειδικές και ιδιαίτερα ανθεκτικές περιπτώσεις, αν και η εμπειρία μου με το carboxytherapy, έχει δείξει οτι μπορούμε να τις αποφύγουμε.

Η βασική αντιμετώπιση των εγκαυμάτων γίνεται με τον συνδυασμό δύο θεραπειών, του Dermalux, δηλαδή της φωτοθεραπείας και του Carboxytherapy. Και οι δύο θεραπείες δεν ενέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο και οδηγούν σε ταχεία επούλωση και αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί, τόσο δερματική όσο και αγγειακή!

Ουλές Εγκαύματα