To Carboxytherapy είναι μια επαναστατική ιατρική θεραπεία επαναφοράς της αιμάτωσης στο δέρμα , με διέγερση σημαντικών παραγόντων ανάπλασης!
Είναι η απόλυτη εξυγίανση του δέρματος!!!

Οι τεχνικές εφαρμογής του Carboxytherapy και οι δυνατότητες αυτής της θεραπείας είναι πάρα πολλές : ανάπλαση ιστών, νεοαγγείωση, νεοκολλαγένεση , δράση σε ραγάδες, μαύρους κύκλους και σακούλες ματιών, κυτταρίτιδα, χαλάρωση δέρματος, τοπική λιπόλυση, έλκη, ουλές, εγκαύματα !

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν την θεραπεία, αφού το Med Spa, ήταν το πρώτο ιατρείο που την εφάρμοσε πανελληνίως και θεωρούμε ότι είμαστε και οι πιο έμπειροι στην χρήση του!

Το Carboxytherapy είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για να δημιουργήσει νέα αγγεία και έντονη ανάπλαση στους ιστούς του οργανισμού.

Είναι μια επαναστατική ιατρική μέθοδος με εφαρμογές στην χειρουργική, στην καρδιολογία, στην επούλωση των τραυμάτων και τον ελκών και φυσικά, στην αισθητική ιατρική.

Που το χρησιμοποιούμε;

Το carboxytherapy είναι εξαιρετικό σε ραγάδες , μάλιστα για να είμαστε ακριβείς εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε δει ποτέ και με μεγάλη διαφορά από κάθε άλλη μέθοδο που κυκλοφορεί. Και με τον ίδιο μηχανισμό που δρα στις ραγάδες μας, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και στις ουλές του δέρματος, της ακμής, στα εγκαύματα και στην επιδερμική χαλάρωση.…

Στα έμπειρα χέρια μας το Carboxytherapy κάνει θαύματα και στην κυτταρίτιδα! Αλλά για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα πρέπει να συνδυάσουμε πολλές τεχνικές συγχρόνως.

Διαφορετική τεχνική για να επιτύχουμε λιπόλυση, διαφορετική για την διάλυση των συμφύσεων που φαίνονται σαν λακκούβες στο δέρμα , άλλη για την κατακράτηση ύδατος και την φλεγμονή που συνοδεύει την κυτταρίτιδα και άλλη σε περίπτωση που υπάρχει και χαλάρωση ! Όλα αυτά σε μία συνεδρία!

Αν αλλάξουμε την τεχνική έγχυσης του διοξειδίου του άνθρακα τότε μπορούμε να κάνουμε λιπόλυση σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στην κοιλιά και την μέση, στο γόνατο , στο εσωτερικό των μηρών και στα μπράτσα!

Το Carboxytherapy επίσης, λόγω της ικανότητας του να δημιουργεί νέα αγγεία στις περιοχές υπό θεραπεία, είναι θεραπεία εκλογής για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Μέσα σε λίγες μόνο θεραπείες η διαφορά είναι θεαματική και το κυριότερο, η βελτίωση οφείλεται σε πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος στην ρίζα !

Φυσικά αυτή η νεοαγγείωση και η διέγερση των κυτταρικών λειτουργιών , είναι απαραίτητη στην τριχόπτωση και στην αντιγήρανση μαλλιών! Το Carboxytherapy σταματάει την τριχόπτωση στην συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών μας δίνει και νέες , υγιείς τρίχες , με μεγάλη διάρκεια ζωής. Φυσικά τα αποτελέσματα είναι πιο εντυπωσιακά για όσους το χρησιμοποιούν ως θεραπεία αντιγήρανσης μαλλιών, αφού τα κάνει πιο δυνατά και λαμπερά μέσα σε λίγες συνεδρίες!!!

Ασφάλεια του Carboxytherapy

Και ενώ κανονικά πρόκειται για μια πολύ ασφαλή θεραπεία, δεν παύει να απαιτεί ιατρικές γνώσεις για να γίνει σωστά και να παραμείνει ακίνδυνη. Η χρήση του από ανειδίκευτο προσωπικό , το οποίο φοβάται ή δεν γνωρίζει πως να κάνει πλήρη και σωστή εφαρμογή, έχει ως αποτέλεσμα την έγχυση του υλικού σε λάθος σημεία, λάθος βάθος, με λάθος ένταση ή με λάθος ποσότητα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό νεύρων και αγγείων με άσχημες συνέπειες.

Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, η αισθητικός-συνήθως, που θα το χειριστεί, θα σας ξεγελάσει με αμελητέες ποσότητες διοξειδίου και απλά δεν θα πετύχει η θεραπεία!

Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι τοξικό και δεν πρέπει να συγχέεται με το μονοξείδιο. Χρησιμοποιείται στην κολονοσκοπήση και σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε εκατονταπλάσιες ποσότητες εδώ και δεκαετίες.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την ιατρό κα. Τοπτσή.

Τριχόπτωση https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29460509/

Ραγάδες https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33205585/