Τι είναι;

Η φιλοσοφία πίσω από το microneedling είναι ο ελεγχόμενος τραυματισμός της επιδερμίδας μας και έτσι, μέσω της ενεργοποίησης βασικών μηχανισμών ανάπλασής της βλάβης που προκαλέσαμε , η αντικατάσταση των παλιών με νέα υγιή κύτταρα!!!
Η επιδερμίδα μας με τα χρόνια γερνάει, όχι μόνο λόγω της έκθεσης της σε παράγοντες όπως ο ήλιος και οι ελεύθερες ρίζες , αλλά και λόγω της επιβράδυνσης των μηχανισμών ανάπλασης της. Σταδιακά χάνουμε την δυνατότητα αναζωογόνησης της , επαρκούς αιμάτωσης και οξυγόνωσης της αλλά και της θρέψης της . Οι ποσότητες του υαλουρονικού, του κολλαγόνου και της ελαστίνης μειώνονται κάθε χρόνο και έτσι χάνεται η στήριξη της. Ταυτόχρονα, η ανανέωση των κυττάρων της επιβραδύνεται και με αυτόν το τρόπο οι βλάβες της σταδιακά συσσωρεύονται , με το γνωστό αποτέλεσμα!
Με το πέρασμα του χρόνου το σώμα μας δίνει την προτεραιότητα και την περισσότερη ενέργεια του στην καλή λειτουργία ζωτικών οργάνων που έχουν μεγαλύτερη αξία για την επιβίωση μας , βάζοντας την υγεία της επιδερμίδας μας σε δεύτερη μοίρα!

Πώς λειτουργεί;

Η συσκευή microneedling περνάει πάνω από το δέρμα μας και , στο βάθος που ορίζουμε εμείς , το διαπερνά με μικροβελόνες χιλιάδες φορές το λεπτό, καταστρέφοντας με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας μας που συναντά στο δρόμο της.
Ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται ότι κάποια καταστροφή έχει συμβεί στο δέρμα μας και αναγκάζεται να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ανάπλασης και επιδιόρθωσης της βλάβης.

Αποτέλεσμα; Αναπλαστικοί και αυξητικοί παράγοντες , νέο κολλαγόνο και ελαστίνη για στήριξη , νεοαγγείωση για την οξυγόνωση των νέων κυττάρων! Όλα τα εφόδια μίας υγιούς και νεανικής επιδερμίδας! Τέλειο;
Ταυτόχρονα εξειδικευμένα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χορίου και της βασικής στιβάδας του δέρματος. Μέσω των καναλιών που δημιουργούν οι μικρονυγμοί, όλα τα προϊόντα που εφαρμόζουμε την ώρα της θεραπείας οδηγούνται στο βάθος που ορίζουμε, χωρίς τον επιδερμικό φραγμό να μας εμποδίζει!
Η απόλυτη απορρόφηση κάθε φαρμακευτικής και καλλυντικής ουσίας!!!
Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει την διαδικασία αναδόμησης του δέρματος και αναπλάθει ταχύτερα την επιδερμίδα.
Και αν προσθέσεις στην εξίσωση την καταστροφή και απομάκρυνση των παλιών κυττάρων, καταλαβαίνει κανείς γιατί το microneedling είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα μας και τόσο δημοφιλές στον κόσμο της αντιγήρανσης!

Εφαρμογές

Το microneedling είναι μια ιδανική θεραπεία αντιγήρανσης και ανάπλασης του δέρματος. Το φρεσκάρει και το κάνει πιο υγιές και δυνατό.
Κυρίως είναι θεραπεία εκλογής για τις ουλές της ακμής . Ανανεώνει σε βάθος το δέρμα, απομακρύνει μηχανικά ένα μέρος του ουλώδους ιστού και βοηθάει στην δημιουργία νέου , υγιούς δέρματος.
Επίσης είναι πολύ επιθετικό στους διευρυμένους πόρους , τους οποίους ΄΄τρώει΄΄ , δίνοντας μία εικόνα λείανσης και λάμψης!
Είναι εξαιρετικό για θεραπεία ματιών , τόσο για τις ρυτίδες όσο και για τους μαύρους κύκλους που οφείλονται στην υπέρχρωση του δέρματος
Με το Microneedling μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και περιπτώσεις αλωπεκίας και ήπιας τριχόπτωσης, αφού μας εξασφαλίζει και την χορήγηση εξειδικευμένων ουσιών αλλά και την διέγερση της ανάπλασης και της νεοαγγείωσης

Combo θεραπείες

Το microneedling συνδυάζεται υπέροχα με τα υλικά μεσοθεραπείας αλλά φυσικά και με φαρμακευτικές ουσίες. Τα βοηθάει να διεισδύσουν στο κατάλληλο βάθος, διαπερνώντας τον φραγμό του δέρματος! Κάθε ουσία που απλώνουμε στο δέρμα αξιοποιείται στο έπακρο!
Εξίσου βοηθητικό όμως μπορεί να γίνει και για τα peeling . Απογειώνει τα αποτελέσματα τους , αφού οδηγεί το οξύ σε βάθη που δεν μπορούσε να φτάσει με μία μόνο εφαρμογή ή που δεν θα μπορούσε να φτάσει ποτέ χωρίς έντονο ξεφλούδισμα! Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσαρμόσουμε την θεραπεία μας και να αντιμετωπίσουμε τις υπερχρώσεις και το μέλασμα αλλά και την ακμή και φυσικά την γήρανση του δέρματος!
Ο συνδυασμός του με την φωτοθεραπεία είναι δεδομένος για εμάς. Πάντα εφαρμόζουμε Dermalux μετά από κάθε microneedling ! Η αποθεραπεία μειώνεται στο μισό , ενώ ταυτόχρονα φορτίζουμε όλα τα κύτταρα με την απαραίτητα ενέργεια προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους στο μέγιστο δυνατό! Ανάπλαση , αντιγήρανση και αποθεραπεία , το καλύτερο ζευγάρι!
Η πιο δυνατή και γνωστή τριάδα; PRP/ Microneedling / Dermalux Phototherapy
Με το PRP παίρνουμε συμπυκνωμένους και ενεργοποιημένους όλους τους αυξητικούς και αναπλαστικούς παράγοντες του αίματός μας, τους εισάγουμε στην κατάλληλη στιβάδα με το microneedling και τους φορτίζουμε με την φωτοθεραπεία!

Που υπερτερεί;

Το microneedling έχει μεγάλα προτερήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους ανάπλασης προσώπου
Προκαλεί σαφώς πιο ελεγχόμενη βλάβη από τα derma rollers , ιδιαίτερα αυτά που έχουν δημιουργηθεί για χρήση στο σπίτι , δεν έχουν ιατρική κεφαλή τιτανίου και εφαρμόζονται από το ίδιο το άτομο, χωρίς εμπειρία στον χειρισμό. Σε αντίθεση με αυτά το microneedling προκαλεί ηπιότερο τραύμα, γιατί η βελόνα μπαίνει κάθετα και όχι υπο γωνία, και οδηγεί σε επαρκή αλλά όχι άναρχη επιδερμική φθορά (και ως εκ τούτου λιγότερο πόνο και δυσανεξία).

Επίσης οι ακίδες μιας χρήσης της συσκευής ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο επιμόλυνσης , ενώ το ρυθμιζόμενο βάθος διείσδυσης παρέχει την δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Το microneedling είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στην μύτη.
Το microneedling μπορεί να μας δώσει τα αποτελέσματα ενός fractional laser χωρίς το μεγάλο διάστημα αποθεραπείας και με μηδενικές πιθανότητες παρενεργειών , ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ραδιοσυχνότητες , όπως στην περίπτωση του πολυαγαπημένου μας Vivace !

Τι να περιμένω;

Το microneedling χρειάζεται περίπου 3 με 6 εφαρμογές , ανάλογα με τον στόχο μας, για να ολοκληρώσει το έργο του
Η αποθεραπεία του είναι κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο για φυσιολογικά δέρματα και 2 ημέρες για τα πολύ ευαίσθητα. Φυσικά αν θέλετε να την μειώσετε χρονικά μπορείτε να επαναλάβετε το Dermalux μετά από μια ημέρα ή να μας ζητήσετε ειδική κρέμα αποθεραπείας και ανάπλασης
Αποτελέσματα βλέπεις συνήθως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αποτελέσματα που διαρκούν θα γίνουν εμφανή μετά από 3 εφαρμογές ( με διάλειμμα 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους). Το δέρμα σας θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα για του επόμενους μήνες μετά από το ενδεδειγμένο σετ των εφαρμογών και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.

Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1mm βάθος εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας για 15΄ έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

Πριν και μετά την θεραπεία Microneedling

Αποφεύγουμε το αλκοόλ , τα αντιπυρετικά , τα παυσίπονα , τα αντιπηκτικά και την ασπιρίνη για αρκετές μέρες πριν και δύο ημέρες μετά από την εφαρμογή γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος μελανιάς
Δεν εφαρμόζεται σε περιοχή που φλεγμαίνει, που υπάρχει κάποια ιογενής ή βακτηριακή μόλυνση Δεν εφαρμόζεται επί χηλοειδών και ενεργών δερματικών παθήσεων όπως: σοβαρές ηλιακές(ακτινικές) υπερκερατώσεις, επηρμένες ελιές/μυρμηγκιές, ροδόχρους νόσος, έκζεμα ή ψωρίαση.

Μετά την εφαρμογή αποφεύγουμε την χρήση κάθε είδους μακιγιάζ για τουλάχιστον 6 ώρες
Χρησιμοποιούμε καινούργια προϊόντα μετά το 6ωρο με καθαρά πινέλα ή σφουγγαράκια
Όπως σε κάθε αισθητική θεραπεία, αποφεύγουμε την θερμότητα και την έκθεση στον ήλιο και κάνουμε συστηματική χρήση αντηλιακού με SPF >30
Ακουμπάμε το πρόσωπο μόνο με καθαρά χέρια, δεν βάζουμε αντισηπτικά και αντιβιοτικές κρέμες

Το microneedling δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού αλλά θα πρέπει να ενημερώσετε τη γιατρό αν υπάρχει τέτοια περίπτωση, για να χρησιμοποιηθούν ουσίες κατάλληλες για την περίπτωση