Ουλές ακμής

Οι ουλές προκαλούνται όταν η φλεγμονή που προκαλεί η ακμή επεκτείνεται σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής τραυματισμός του χορίου. Η ήπια ακμή δεν θα οδηγήσει σε ουλές, αλλά αν η ακμή σας χειροτερεύει, δεν πρέπει να την αφήσετε να οδηγήσει σε επιπλοκές τέτοιου τύπου.

Η αντιμετώπιση των ουλών αυτών έχει πάρει νέα τροπή με τις καινούργιες θεραπείες. Όχι μόνο εξαλείφονται, αλλά εξασφαλίζουν στον ενδιαφερόμενο ένα νέο και αξιοζήλευτο δέρμα, λείο και φωτεινό. Προκειμένου όμως να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα πρέπει να στοχεύσουμε όλες τις συνιστώσες που διαμορφώνουν την εικόνα. Η κατανομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης είναι άναρχη στις ουλές και λόγω της πυκνότητας τους, ιδίως του κολλαγόνου, η αιμάτωση είναι ελλιπής.

Θεραπεία για ουλές ακμής

Χρειάζεται λοιπόν ένας συνδυασμός θεραπειών για να διορθώσουμε την κάκωση και να αποκτήσουμε και πάλι ομοιόμορφη, λεία και υγιή επιδερμίδα.
Στο ιατρείο συνιστούμε έναρξη της θεραπείας με Vivace rf microneedling ή απλό microneedling για να αντιμετωπισθεί η άναρχη κατανομή του κολλαγόνου και να ξεκινήσει η δημιουργία νέου!
Όταν φτάσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό ελάττωσης των ουλών μπορούμε να προσθέσουμε διασταυρούμενο υαλουρονικό , τα νέα skin boosters ή ειδικά κοκτέιλ μεσοθεραπείας.
Συχνά , για να συρρικνωθούν οι ουλές και να εξυγιανθεί η επιδερμίδα με την επαναιμάτωσή της, προτείνουμε μερικές συνεδρίες Carboxytherapy. Η θεραπεία διαρκεί αρκετούς μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, μιας και οι ουλές είναι πάντα ανθεκτικό πρόβλημα . Η βελτίωση της εικόνας ξεκινάει ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας, συνεχίζει για ένα εξάμηνο και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Ουλές προσώπου και σώματος

Οι ουλές δημιουργούνται μετά από μηχανικό, θερμικό ή χημικό τραυματισμό του δέρματος. Η έγκαιρη παρέμβαση του ιατρού στο τραύμα είναι καίριας σημασίας !

Η διαδικασία της επούλωσης και του πόσο έντονες θα είναι οι ουλές μετά το έγκαυμα ή τον τραυματισμό, εξαρτάται από το σημείο του τραυματισμού, την ηλικία του ασθενούς και τις “δυνατότητες” του δέρματος του. Οι νέοι έχουν την τάση να κάνουν υπερτροφικές ουλές, ενώ όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο αργά επουλώνεται το δέρμα.
Συνήθως το κύριο πρόβλημα με τις ουλές είναι το αισθητικό. Αυτό αφορά τόσο τις ουλές στο πρόσωπο αλλά και κάποιες που είναι μεγάλης έκτασης ή σε εκτεθειμένες περιοχές του σώματος.

Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις όπου πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος, υπάρχει και η ιατρική, μιας και πολλές ουλές / εγκαύματα, μεγάλης έκτασης, προκαλούν περιορισμό στην κίνηση, ειδικά στα χέρια. Στο Med Spa, χρησιμοποιούμε συνδυασμό θεραπειών, προσαρμοσμένες στον τύπο και την έκταση του προβλήματος , της παλαιότητά του και την ηλικία του ασθενούς προκειμένου να το διορθώσουμε και να επαναφέρουμε την λειτουργικότητα της περιοχής

Πως αντιμετωπίζουμε τις ουλές ;

 

Carboxytherapy Το χρησιμοποιούμε στα αρχικά στάδια του τραύματος για να μην αναπτυχθεί άναρχα η ουλή. Βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα αλλά και την ταχύτητα της επούλωσης. Αν έχουμε μία ουλή που έχει ήδη συρρικνωθεί και προκαλεί αλλοιώσεις στην περιοχή θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την αιμάτωση της περιοχής και να μαλακώσουμε/ τεντώσουμε τον ουλώδη ιστό

Microneedling Με δεκάδες χιλιάδες μικρονυγμοί, σχίζουμε και καταστρέφουμε τον ουλώδη ιστό και αφήνουμε τον οργανισμό μας να τον αντικαταστήσει με φρέσκο υγιές δέρμα. Συνεργικά μπορούμε να προσθέσουμε με μεσοθεραπεία φαρμακευτικές ουσίες που ενισχύουν είτε την διαδικασία ανάπλασης είτε την λύση του ουλώδη ιστού

Mesotherapy Η μεσοθεραπεία με κορτιζονούχα διαλύματα ή ενυδατικές και επουλωτικές ουσίες έχει φαρμακευτική δράση. Η διαφορά του από την απλή επάλειψη με κρέμες είναι πάντα η άμεση χορήγηση του φαρμάκου στην κατάλληλη στιβάδα, κάτι που αδυνατούν φυσικά να πετύχουν οι φαρμακευτικές αλοιφές. Έτσι έχουμε μια πιο επιθετική θεραπεία, η οποία έχει πρωτεύοντα ρόλο στις υπερτροφικές ουλές και τα χηλοειδή.

RF microneedling Τέλος τα τελευταία χρόνια μπήκε στον αγώνα και το Vivace, το οποίο μας δίνει ένα πλεονέκτημα στον συνδυασμό θεραπειών. Το Vivace είναι μία συσκευή που συνδυάζει τους μικρονυγμοί ( microneedling) με τις ραδιοσυχνότητες και διεγείρει εκ των έσω όλους τους μηχανισμούς ανάπλασης και κυτταρικής αναγέννησης! Φυσικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε έγκαυμα, αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις ουλές!

Ο συνδυασμός των ανωτέρω θεραπειών είναι συνήθως απαραίτητος και τα αποτελέσματα πάρα πολύ καλά, για κάθε είδος ουλής , ακόμα και για παλαιές!

Κρέμες για ουλές

Υπάρχουν ειδικές κρέμες για να προλάβουμε την δημιουργία μιας ουλής . Αυτές δρούνε κυρίως στις ανώτερες στιβάδες , ηρεμούν το δέρμα και κρατούν το τραύμα επίπεδο , προκειμένου να κολλήσουν καλά τα χείλη του. Τις προτείνουμε για μικρά τραύματα και ως βοήθεια στη δουλειά του γιατρού.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε την αναγκαιότητα της έγκαιρης παρέμβασης. Είναι απαραίτητο οι πρώτες παρεμβάσεις να γίνουν αμέσως!