Η μη χειρουργική ρινοπλαστική είναι μια επαναστατική μέθοδος ευθειασμού , ανόρθωσης και λέπτυνσης της μύτης μέσα σε λίγα λεπτά, στην άνεση της καρέκλας του ιατρείου!

 

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι :

Αποφεύγουμε το χειρουργείο, άρα αποφεύγουμε την νάρκωση, τα ράμματα, τα φάρμακα, την μακρά περίοδο ανάρρωσης με τα παυσίπονα, την αδυναμία ρινικής αναπνοής και τον κοινωνικό περιορισμό.
Ο πόνος της μη χειρουργικής ρινοπλαστικής είναι απροσδόκητα μικρός έως ανύπαρκτος στα περισσότερα σημεία, ενώ μετά την εφαρμογή δεν πονάτε καθόλου.
Αποφεύγουμε τις τυχόν χειρουργικές ή μετεγχειρητικές επιπλοκές
Δεν πειράζουμε το ρινικό οστό, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και , εάν το επιθυμούμε, εύκολα και άμεσα αναστρέψιμο, χωρίς κίνδυνο κατάρρευσης ή παραμόρφωσης της μύτης. Οπότε δεν υπάρχει καμία αγωνία για το αποτέλεσμα, αφού το βλέπετε εκείνη τη στιγμή!
Η τεχνική αυτή πρέπει να τονίσουμε ότι δεν επηρεάζει καθόλου την αιμάτωση της περιοχής , οπότε ούτε δημιουργεί ούτε επιδεινώνει τυχόν μαύρους κύκλους και σακούλες στα μάτια, κάτι που συχνά συναντάμε μετά από χειρουργική ρινοπλαστική.

Οπότε πλέον μπορούμε να επιλέξουμε την πλαστική μύτης με υαλουρονικό οξύ αντί για το νυστέρι. Η αμεσότητα του αποτελέσματος, η μηδενική πιθανότητα να καταλήξουμε με μία μύτη που δε μας αρέσει και που θα χρειάζεται και δεύτερο ή και τρίτο χειρουργείο για διόρθωση, ο μηδενισμός του πόνου και της ανάρρωσης είναι μερικά από αυτά.

ρινοπλαστική

Διάρκεια αναίμακτης ρινοπλαστικής

Το πρόβλημα με το υαλουρονικό είναι η διάρκεια του. Η μη χειρουργική ρινοπλαστική είναι μία παρέμβαση που θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε σε σταδιακά πιο αραιά διαστήματα , μέχρι ότου επέλθει ένας κορεσμός υλικού στην περιοχή και να φτάσουμε την μία συνεδρία ανα ενάμιση ή και δύο χρόνια.

Κατόπιν τούτου, πρέπει να τονίσουμε ότι η πρώτη συνεδρία , ενώ μας δίνει μια άκρως ικανοποιητική διόρθωση με ευθειασμό και ανόρθωση , μπορεί να χάσει ένα μικρό ποσοστό του αρχικού αποτελέσματός της μετά από λίγες μέρες . Δεν θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις και δεν θα είναι έντονη η διαφορά, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί η μύτη μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια το ανατομικό της σχήμα και είναι λογικό να προσπαθεί να γυρίσει σε αυτό. Όσο όμως περνάει ο καιρός και το υαλουρονικό δρα στην περιοχή, η μύτη ενυδατώνεται, γίνεται πιο ελαστική και εύπλαστη και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πιο επιθετικές παρεμβάσεις, με διαρκώς μεγαλύτερη διάρκεια και σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα!

Μετά από κάποιες επαναλήψεις μάλιστα, η μύτη θα έχει εγκαταλείψει το αρχικό της σχήμα και , ακόμα και αν σταματήσετε τις εφαρμογές και επιλέξετε να μείνετε χωρίς υαλουρονικό με τον καιρό, θα σας εμφανιστεί μια πιο όμορφη και καλοσχηματισμένη μύτη. Το υαλουρονικό, εξάλλου , αλλάζει το πρόσωπο πάντα προς το καλύτερο!

Με την βοήθεια του υαλουρονικού λοιπόν, αποκτούμε μια πιο όμορφη μύτη, που σίγουρα δεν μοιάζει πλαστική, ή ψεύτικη ή έτοιμη να καταρρεύσει, αλλά είναι σε πλήρη αρμονία με το πρόσωπο μας! Είναι καθαρά μία καλλιτεχνική παρέμβαση στην κατανομή του όγκου της μύτης μας και στην φωτοσκίαση της. Στην ουσία πρόκειται για ρινογλυπτική και εξωραϊσμό του σχήματος της.

Προσοχή !

Η έγχυση του υαλουρονικού στη μύτη είναι απαραίτητο να γίνεται από έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό. Είναι μια φαινομενικά απλή διαδικασία , η οποία όμως απαιτεί ειδική εκπαίδευση και προετοιμασία, παρότι η ρινοπλαστική με υαλουρονικό φαίνεται απλή και συνηθησμένη διαδικασία.

Εκτός του ότι χρειάζεται σοβαρές γνώσεις της ανατομίας της περιοχής και καλλιτεχνική αντίληψη του εξωραϊσμού του προσώπου , ο γιατρός έχει εμπειρία στις βελόνες, στην σωστή αναρρόφηση και στον τρόπο έγχυσης του υλικού, πρόσβαση σε εγκεκριμένα υλικά που δίνονται μόνο σε ιατρούς και , πολύ βασικό , τον κατάλληλο εξοπλισμό για αποφυγή και αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών.

Το γεγονός ότι οι αγγειακές αποφράξεις από υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά σπάνιες ,δεν σημαίνει τίποτα και δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν. Ο κίνδυνος μη αναγνώρισης τέτοιων παρενεργειών από άσχετους με το αντικείμενο και την ιατρική χρήστες ενέσιμων είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλος! Και η αδυναμία έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισης δεδομένη. Μην θέτετε το πρόσωπο σας σε κίνδυνο για λίγα ευρώ!

Κόστος αναίμακτης / μη χειρουργικής ρινοπλαστικής

Το ποσό που θα ξοδέψουμε για να διορθώσουμε την μύτη είναι φυσικά ανάλογο με τις ανάγκες της σε υαλουρονικό. Κάθε φορά θα είναι και διαφορετική η ποσότητα που θα χρειάζεται και , αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, η τιμή θα σταθεροποιηθεί στην ελάχιστη χρέωση που έχουμε για την συνεδρία με υαλουρονικό και σε αραιά διαστήματα εως και μια συνεδρία ανά 2 χρόνια!!!

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό μετά από εγχείρηση ρινοπλαστικής ή διόρθωσης διαφράγματος / επανορθωτική ρινοπλαστική

Αν έχετε ήδη κάνει κάποιο χειρουργείο στη μύτη σας και δε σας βγήκε όπως φανταζόσασταν , το υαλουρονικό οξύ μπορεί να το διορθώσει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων!
Μπορεί να επαναφέρει την πολύ φαγωμένη γέφυρα, μπορεί να ανασηκώσει μία μύτη που καταρρέει ή γέρνει, αλλά και να διορθώσει τυχόν παραμόρφωση που προκλήθηκε στα ρουθούνια.
Βέβαια, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει απο ιδιαίτερα έμπειρο γιατρό, επειδή μετά από το χειρουργείο έχει αλλοιωθεί η ανατομία και κυρίως η αγγείωση της περιοχής και ο κίνδυνος να έχουμε αγγειακή απόφραξη από το υαλουρονικό , αυξάνεται!