Οι σακούλες των ματιών έχουν ποικίλα αίτια αλλά και εμείς έχουμε ποικιλία θεραπειών στην φαρέτρα μας!
Γιατί έχω σακούλες κάτω από τα μάτια;

Κάτι από το κατάλληλο κληρονομικό υπόβαθρο, δυστυχώς, το πρόβλημα είναι πολύ εύκολο να εμφανιστεί. Και όταν λέμε κληρονομικό , εννοούμε την ανατομία της περιοχής που κληρονομήσατε από τους γονείς σας, την ευαισθησία των αγγείων σας, την ροπή σας προς αλλεργίες και δερματίτιδες.
Αν έχετε το κληρονομικό υπόβαθρο λοιπόν, θα εμφανίσετε σχεδόν σίγουρα και ίσως από μικρή ηλικία σακούλες στα μάτια.
Τώρα αν εκτίθεστε και χωρίς αντηλιακό στον ήλιο , αν έχετε ανοιχτόχρωμη και λεπτή επιδερμίδα, αν δεν κοιμάστε επαρκώς κάθε βράδυ ή πέφτετε μπρούμητα με όλο σας το μακιγιάζ στο μαξιλάρι μετά από ένα αλμυρό γεύμα και χωρίς να έχετε πιει γουλιά νερό , τότε μάλλον πάτε γυρεύοντας για να επιδεινώσετε πολύ την κατάσταση των ματιών σας!

Το ίδιο ισχύει και αν έχετε στραβό διάφραγμα στη μύτη ή μόνιμες αλλεργίες! Πριν από κάθε θεραπεία πρέπει να γίνει σωστή εκτίμηση όλων των παραπάνω και πολλών άλλων παραγόντων προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Υπάρχει φυσικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος; Μπορούν οι κρέμες να θεραπεύσουν τις σακούλες των ματιών;

Ανάλογα με τα αίτια , υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε για να βελτιώσετε κάπως το πρόβλημα, αλλά συνήθως δεν αρκούν για να το θεραπεύσουν.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποια κρέμα να δώσει λύση σε ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα , που δημιουργείται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και το πεδίο δράσης της κρέμας!
Όλες οι θεραπείες που εφαρμόζονται από την ιατρό μας είναι εγκεκριμένες, δοκιμασμένες χρόνια και με επαρκείς μελέτες που να στηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους

Ποιες αναίμακτες μη χειρουργικές θεραπείες υπάρχουν για τις σακούλες των ματιών;

Aπό ιατρική σκοπιά , κατά κύριο λόγο οφείλονται:

• στην χαλάρωση του δέρματος και των συνδέσμων που συγκρατούν τους ιστούς
( πχ από ανοιχτόχρωμο δέρμα, κακή ποιότητα κολλαγόνου, παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, γήρας)
• στην μετακίνηση των αποθηκών λίπους που έχουμε στην περιοχή του κάτω βλεφάρου ( κληρονομικότητα, ανατομία του ατόμου)
• στην κακή κυκλοφορία της περιοχής( φτωχό αγγειακό δίκτυο, πνίξιμο των αγγείων απο λιπώδη ιστό)
• στις αλλεργίες μας ή στο στραβό διάφραγμα

Για να τις αντιμετωπίσουμε πρέπει να στοχεύσουμε σε κάθε αίτιο που υπάρχει.

Βελτίωση της κακής κυκλοφορίας με Carboxytherapy και σύσφιξη της περιοχής σαν πρώτο και βασικότερο στάδιο. Οι σακούλες σταδιακά αδειάζουν και η έντονη συμφόρηση φεύγει μέσα σε λίγες συνεδρίες, με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να είναι ευχαριστημένοι από τις πρώτες εβδομάδες και μόνο με αυτή τη θεραπεία! Το carboxytherapy στα χέρια της γιατρού είναι απόλυτα ασφαλές και δεν απαιτεί αποθεραπεία!

σακούλες ματιών

Αν υπάρχει περίσσεια και μετατόπιση του τοπικού λίπους , συστήνουμε την μείωση του με ειδική για τα μάτια μεσοθεραπεία λιπόλυσης , της Σουηδικής εταιρείας Prostrolane, το Inner B SE . Αυτό θα αδειάσει το λίπος από τις σακούλες των ματιών με ασφάλεια και θα προσφέρει ταυτόχρονη ενυδάτωση της περιοχής, ενώ το αποτέλεσμα είναι μόνιμο! Χρησιμοποιούμε ειδικό κοκτέιλ λιπολυτικών ουσιών με πεπτίδια σταδιακής αποδέσμευσης , που δεν προκαλούν κανέναν τοπικό ερεθισμό , ενω η εφαρμογή είναι τελείως ανώδυνη!

Κατόπιν προτείνουμε μείωση την περίσσειας του δέρματος και της χαλάρωσης με Plexr. Στην ουσία γίνεται αναίμακτη βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, το οποίο συρρικνώνεται, αφαιρείται ο χαλαρός ιστός του κάτω βλεφάρου και έτσι επιτυγχάνουμε επαναφορά του σε νεαρότερη όψη!

Και αν θέλουμε να αποφύγουμε την βλεφαροπλαστική; Μπορούμε να επιτύχουμε σύσφιξη και ταυτόχρονη λεύκανση του κάτω βλεφάρου με ειδικά skin boosters και στα μάτια! Η εφαρμογή τους είναι ανώδυνη και σύντομης διάρκειας, αφού χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να τελειώσουμε και τα δύο μάτια!

Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη nanosoft , μια πιστοποιημένη συσκευή μικροέγχυσης της FillMed ειδικά σχεδιασμένη για την έγχυση της μεσοθεραπείας Nctf 135 HA , σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου όπως περιοφθαλμικά , “πόδι της χήνας” καθώς και στο λαιμό όπου απαιτείται η μέγιστη ακρίβεια ως προς το βάθος διείσδυσης.