Πως καταλαβαίνω ότι έχω ξηρό δέρμα;

Το ξηρό δέρμα έχει σχεδόν αόρατους πόρους , τραχιά υφή και θαμπή όψη , κοκκινίζει εύκολα, εμφανίζει εύκολα λεπτές γραμμές και ρυτίδες και φαίνεται λιγότερο ελαστικό από άλλους τύπους δέρματος.
Χωρίς την κατάλληλη περιποίηση μπορεί να ξεφλουδίσει, να εμφανίσει ρωγμές, να σας φαγουρίζει, να έχει έναν μόνιμο ερεθισμό και αίσθημα καύσου. Το ξηρό δέρμα παρέχει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του εκζέματος

ξηρό αφυδατωμένο ξηροδερμία

Τι το προκαλεί;

Ο ξηρός τύπος δέρματος κληρονομείται. Γεννιέσαι με αυτό και πάντα έχεις τάση προς την ξηρότητα .
Όμως επιδεινώνεται με το γήρας και τις ορμονικές διαταραχές, από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, και διάφορα φάρμακα.

Επίσης είναι πολύ ευαίσθητο στη θερμότητα, είτε αυτή προέρχεται από ένα ζεστό μπάνιο μεγάλης διάρκειας είτε από ένα θερμό και , ακόμα χειρότερα , ένα χωρίς καλά επίπεδα υγρασίας δωμάτιο. Επίσης επιδεινώνεται από τον κρύο άνεμο και ξηραίνεται περισσότερο με την ηλιοθεραπεία.

Η κακή περιποίηση του δέρματος μπορεί να αφυδατώσει ακόμα και το κανονικό ή το λιπαρό δέρμα, πόσο μάλλον το ξηρό. Πολύ επιθετικά καθαριστικά, peeling με κόκκους που γδέρνουν ανομοιογενώς το δέρμα , ηλεκτρικές και μη βούρτσες καθαρισμού μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της υδρολιπιδικής μεμβράνης προστασίας που έχει το δέρμα . Αυτό το αφήνει εκτεθειμένο στα εξωτερικά ερεθίσματα , αφού έχει χάσει νερό και λιπίδια, δλδ υγρασία και προστατευτική λίπανση.

Τι να αποφύγω αν έχω ξηρό δέρμα;

Φροντίστε στο μπάνιο να είσαστε σύντομοι και το νερό να μην είναι πολύ ζεστό, αλλά όσο πιο χλιαρό αντέχετε. Αυτό θα το πετύχετε σταδιακά αλλά είναι καίριας σημασίας.
Ο φραγμός του δέρματος είναι διαταραγμένος, τα προστατευτικά λιπίδια και κεραμίδια απουσιάζουν και αυτό οδηγεί σε απώλεια ύδατος
Χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για ξηρό και ατοπικό δέρμα, αποφεύγετε τα αντισηπτικά σαπούνια και μην τρίβετε το σώμα ή το πρόσωπό σας με είδη απολέπισης, όπως λούφες ή τεχνητά σφουγγάρια.
Απλώστε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο σας, σε νωπό δέρμα κατά προτίμηση. Αν είναι ιδιαίτερα ξηρό το δέρμα μπορείτε να κλειδώσετε την υγρασία της κρέμα με ένα λάδι από πάνω , το οποίο βάζετε με ταμποναριστές κινήσεις. Επαναλάβετε συχνά την εφαρμογή
Πίνετε πολύ νερό και βάλτε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο σας. Η θερμοκρασία του δωματίου σας δεν θα πρέπει να είναι υψηλή, αλλά περισσότερο κοντά στους 20 βαθμούς!

Ποια η διαφορά ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος;

Το ξηρό δέρμα είναι ένας κληρονομικός τύπος δέρματος που έχει έλλειψη φυσικών ελαίων που το θρέφουν.
Το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια επίκτητη κατάσταση στην οποία μπορεί να μεταβούν όλοι οι τύποι δέρματος, ακόμα και το λιπαρό και ουσιαστικά στερείται νερού και φυσική υγρασίας!
Οπότε εάν το σώμα σας ή το δέρμα σας να χάνει περισσότερο νερό απ’ όσο προσλαμβάνει , τότε θα αφυδατωθεί.
Αυτό μπορεί να συμβεί από μειωμένη πρόσληψη νερού και υγρών ή αυξημένη απώλεια, όπως με την λήψη διουρητικών , καφέ, υπερβολική εφίδρωση ή παρατεταμένη έκθεση στη θερμότητα και το ζεστό νερό.
Η αφυδάτωση όμως μπορεί να επέλθει και από την αδυναμία συγκράτησης του νερού στις στιβάδες του επιδερμίδας . Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και περισσότερους ερεθισμούς και κακοποίηση από ακατάλληλες και βιαστικές ‘’θεραπείες’’. Αυτό το γεγονός συχνά οδηγεί στην καταστροφή της προστατευτικής στιβάδας και στην απώλεια υγρασίας της επιδερμίδας.

Θεραπείες για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα

Πέραν του πλάνου προσωποποιημένης περιποίησης δέρματος που θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε αλλά και τις συμβουλές για το τι να αποφύγετε, στο ιατρείο μας υπάρχουν θεραπείες που θα σας φέρουν γρήγορα πιο κοντά στο δέρμα που θέλετε!

skin booster ξηρο αφυδατωμένο

Επειδή αυτός ο τύπος δέρματος έχει μεγάλες ανάγκες , πάντα προτείνουμε μια σειρά συνεδριών με Skin Boosters , πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα ,βιταμίνες και άλλα απαραίτητα συστατικά για την εντατική θρέψη και την ενυδάτωση του προσώπου.
Φυσικά με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ένα προσωπικό κοκτέιλ υλικών μεσοθεραπείας ή να επιλέξουμε και την εναλλαγή μεταξύ των θεραπειών!
Αν το δέρμα μας είναι πολύ θαμπό και έχει σημάδια γήρανσης, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ένα peeling γαλακτικού ή PHA , τα οποία είναι απαλά με το δέρμα και ενυδατικά ταυτόχρονα!

Ποια είναι τα καλύτερα προιόντα για περιποίηση του ξηρού δέρματος από την Medik8 ;

Ενυδάτωση σώματος MEDIK8 Smooth Body Exfoliating Kit

Αντικατάσταση λιπιδίων και κεραμιδίων προσώπου ADVANCED NIGHT RESTORE