Το υαλουρονικό οξύ είναι ο Βασιλιάς της αισθητικής ιατρικής και η βάση όλων των fillers!

Η πηγή της νεότητας , το υλικό που αναζωογονεί και το πιο κουρασμένο δέρμα και δίνει όγκο στο πιο άδειο πρόσωπο!
Το υαλουρονικό είναι το μοναδικό filler που είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, αυτό που εξασφαλίζει την ενυδάτωση και καλή λειτουργεία του. Μπορεί να συγκρατήσει μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε εκτός από ενυδάτωση προσφέρει και όγκο, ιδιαίτερα στα σημεία που θέλουμε. Και ενώ γεννιόμαστε με γενναίες ποσότητες, κάθε χρόνο χάνουμε ένα σημαντικό ποσοστό.
Ευτυχώς με τη βοήθεια της επιστήμης μπορούμε να το αναπληρώσουμε!

Το Υαλουρονικό προσφέρει όγκο, αλλά και καλή ενυδάτωση του δέρματος

Ενδείκνυται για να γεμίσει στατικές ρυτίδες, δλδ αυτές που οφείλονται στην γήρανση και υπάρχουν μόνιμα, ανεξάρτητα από τις εκφράσεις μας, αλλά συνιστάται και για κάποιες δυναμικές ρυτίδες που δημιουργήθηκαν από τις εκφράσεις μας. Είναι το υπέρτατο εργαλείο για γλυπτική προσώπου, αφού στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού μπορεί να ωραιοποιήσει κάθε πρόσωπο!

Το υαλουρονικό οξύ είναι η ιδανική θεραπεία για

Αναπλήρωση ή δημιουργία
• ζυγωματικών
• ενός σαφούς περιγράμματος της κάτω γνάθου και
• ενός θεληματικού πηγουνιού
Αύξησή του όγκου των χειλιών
Ευθειασμό, λέπτυνση και ανόρθωση της μύτης
Γέμισμα της δακρυϊκής αύλακας του κάτω βλεφάρου ή της εξωτερικής επιφάνειας ‘’πόδι χήνας’’ του ματιού
Γέμισμα των κροτάφων ή της περιοχής ανάμεσα στα φρύδια
Σβήσιμο όλων των λεπτών ρυτίδων σε πρόσωπο και σώμα
Ανανέωση των χεριών
Ανόρθωση των γλουτών
Διόρθωση της κυτταρίτιδας

Υαλουρονικό οξύ

Στο ιατρείο μας προτιμάμε καθαρό ανώτερης ποιότητας μόνο από επώνυμες εγκεκριμένες εταιρίες όπως η Teoxane Geneva , Juvederm Allergan και η Revolax UK

Πριν την θεραπεία με filler ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ:

o Όχι οδοντιατρική θεραπεία μία βδομάδα πριν
o Όχι αλκοόλ, παυσίπονα για 3 ημέρες
o Όχι αντιπηκτικά, ασπιρίνες για 1 εβδομάδα (ενημέρωση τη γιατρό)

Μετά την θεραπεία:

o Όχι make up 12 ώρες
o Όχι αλκοόλ, έντονη σωματική άσκηση για 3 ημέρες, δεν ακουμπάμε την περιοχή της έγχυσης
o Όχι ταξίδι με αεροπλάνο
o Όχι οδοντιατρική θεραπεία για 2 εβδομάδες μετά
o Όχι άλλες αισθητικές θεραπείες για 2 εβδομάδες χωρίς την έγκριση της γιατρού
o Όχι έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
o Όχι έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες 2 εβδομάδες (κρύο, ζέστη, ζεστό νερό, πιστολάκι, τζάκι, σόμπα κλπ)
o Αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τη γιατρό

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Συχνές: μελανιά στο σημείο της έγχυσης
Σπάνιες: Επιμόλυνση της περιοχής έγχυσης
Δημιουργία κοκκιωμάτων από αντίδραση του οργανισμού στο υλικό
Απόφραξη αγγείου ( πιθανότητα περίπου 1/100.000)

 

Λίγες πληροφορίες παραπάνω:

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό του σώματος το οποίο έχει ενυδατική, λιπαντική, αντιφλεγμονώδη και αναπλαστική δράση. Βρίσκεται σε διάφορους ιστούς του σώματος και έχει την καταπληκτική ιδιότητα να συγκρατεί χίλιες φορές το βάρος του σε νερό.
Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας παράγουν διαρκώς υαλουρονικό μιας και το 1/3 της ποσότητας που έχουμε στο σώμα μας αναδομείται καθημερινά. Μετά από τη συνεχή έκθεση μας στον ήλιο και στις ακτίνες UVB, ιδιαίτερα σε περίπτωση βλαπτικού εγκαύματος, τα κύτταρα μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη ανάγκη ανάπλασης και ενυδάτωσης και σταδιακά ¨τα φτύνουν¨.

Γεννιόμαστε με μια γενναία ποσότητα HA,η οποία ,όπως όλα τα καλά πάνω μας, σταδιακά μας αφήνει.

Μέχρι την ηλικία των 35 έχουμε 20% λιγότερο ΗΑ, ενώ στα 55 έχουμε χάσει το 60% της συνολικής ποσότητας. Ξεκινάμε δηλαδή σαν μια ρώγα σταφυλιού για να καταλήξουμε … σταφίδα. Το ΗΑ είναι ο χυμός της νεότητας μας και, ευτυχώς για εμάς, βρέθηκε τρόπος να παρασκευάζεται εργαστηριακά, χωρίς ζωικά κατάλοιπα και με πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Πριν χρησιμοποιηθεί για αισθητικούς σκοπούς το υαλουρονικό καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ποικίλες επεμβάσεις, κυρίως σε ορθοπαιδικές και οφθαλμολογικές. Χρησιμοποιήθηκε για επούλωση εγκαυμάτων και τραυμάτων στην χειρουργική. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του είναι λοιπόν δεδομένη, μιας και ακόμα και σε πολλαπλάσιες ποσότητες δεν προηγείται τεστ ευαισθησίας, διότι η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης είναι σχεδόν απίθανη.

Όπως ήδη αναφέραμε, κάθε μόριο υαλουρονικού συγκρατεί 1000 μόρια νερού!

Συμπεριφέρεται λοιπόν σαν ένα σφουγγάρι που εγκλωβίζει το πολύτιμο νερό στο δέρμα μας, αλλά το κάνει διακριτικά. Διαχέεται στους γύρω ιστούς μέσα σε λίγες ώρες ως μέρες από την έγχυση του και γίνεται ένα με αυτούς. Δεν μπορείς να το πιάσεις, δεν κινδυνεύεις να κοπείς και να σου φύγει .
Το καταπληκτικό αυτό υδρόφιλο μόριο συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα μας, λιπαίνει το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του, αναπλάθει και υγιαίνει τους ιστούς μας και έτσι, σε αυτό το υγιές περιβάλλον, μπορεί και προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Λεπτές και βαθιές ρυτίδες, απώλεια όγκου, γέμισμα των χειλιών και διόρθωση του οβάλ του προσώπου με ταυτόχρονα ενυδάτωση σε βάθος , είναι πλέον εύκολα να επιτευχθούν.
Δυστυχώς ο μόνος τρόπος πρόσληψης επιπλέον HA στο πρόσωπό μας είναι με ενέσιμη μορφή, αν και οι αναισθησία και οι νέες μη τραυματικές βελόνες κάνουν την εφαρμογή του απόλυτα ανώδυνη. Είναι η ιδανική θεραπεία για όσες θέλουν ένα φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα, χωρίς παρενέργειες και πειραματισμούς.

Αποθεραπεία

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας την ίδια στιγμή, εκτός και αν πρόκειται για χείλη, οπότε μπορεί να σας συνοδεύει ένα μικρό οίδημα για 3-4 ώρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος και κυρίως ο βαθμός ενυδάτωσης του, ενώ αυξάνεται με τις διαδοχικές συνεδρίες.