Εάν εμφανίζετε ασυνήθιστη και υπερβολική εφίδρωση σε περιοχές του σώματος όπως οι μασχάλες, οι παλάμες και το μέτωπο, και σε στιγμές που δεν δικαιολογείται από σωματική άσκηση ή αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος, τότε μάλλον πάσχετε από υπεριδρωσία.

Παράλληλα ενώ η εφίδρωση είναι απαραίτητη για την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας, η υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση. Όταν το άτομο ιδρώνει πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται το σώμα, αυτό χρήζει διερεύνησής και αντιμετώπισης, αφού, όταν δεν οφείλεται στην κληρονομικότητα, μπορεί να κρύβει κάποια νόσο.

Η υπεριδρωσία έχει συχνά σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας, επηρεάζοντάς την σε κοινωνικό, ερωτικό, επαγγελματικό και ψυχολογικό επίπεδο! Τα άτομα που πάσχουν αναφέρουν περιορισμό στις δραστηριότητες τους , σε βαθμό που ο φόβος της εφίδρωσης καθορίζει το πρόγραμμά τους!

Επίσης η υπεριδρωσία αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν μυκητιάσεις, δερματίτιδες και βακτηριακές επιμολύνσεις του δέρματος , οι οποίες συχνά είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπισθούν και πιο εύκολο να υποτροπιάσουν.

Στο ιατρείο μας, πέρα από τις απαραίτητες εξετάσεις αποκλεισμού κάποιων παθήσεων που προκαλούν υπερβολική εφίδρωση, κάνουμε και εφαρμογή Botox στην πάσχουσα περιοχή , για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Για την καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη οικονομία, κάνουμε πρώτα ειδικό τεστ ιδρώτα, προκειμένου να εντοπιστούν οι αδένες που υπερλειτουργούν και να μην δαπανηθεί η τοξίνη και τα χρήματα σας σε περιοχές που δεν το έχουν ανάγκη.

Πρόσφατα στον αγώνα της καταπολέμησης του φαινομένου μπήκε και πρωτόκολλο θεραπείας με Vivace rf microneedling, με πολλά υποσχόμενα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα!