Οι ρυτίδες που σχηματίζονται με την πάροδο του χρόνου στο πρόσωπο μας, οφείλονται στην σταδιακή ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, στην απώλεια και μετατόπιση του υποδόριου λίπους και στην φωτογήρανση.

Οι δυναμικές ρυτίδες ή ρυτίδες έκφρασης, σχηματίζονται όταν ‘’τσαλακώνουμε’’ το δέρμα με τις συνήθεις εκφράσεις μας. Ενώ σε νεαρή ηλικία εξαφανίζονται όταν είμαστε ανέκφραστοι, σταδιακά εγκαθίστανται μόνιμες, δηλαδή μετατρέπονται σε στατικές ρυτίδες, οι οποίες μας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής μας!

Σήμερα μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ευκολία, είτε άμεσα με την χρήση υαλουρονικού οξέως και Botox, είτε για πιο μακροχρόνια αποτελέσματα με την βοήθεια του Plexr, ενώ δύναται να τις μειώσουμε σταδιακά με carboxytherapy και μεσοθεραπεία. Οι θεραπείες αυτές είναι σχετικά ανώδυνες με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, οικονομικές και, στα κατάλληλα χέρια, δεν ενέχουν κανέναν  κίνδυνο για την υγεία σας.

Φυσικά η ηλικία έναρξης της κάθε παρέμβασης έχει σημασία για το αποτέλεσμα. Είναι καλό να προλαμβάνουμε την έντονη γήρανση του δέρματος με την κατάλληλη περιποίηση, την καθημερινή χρήση αντιηλιακού και τις τακτικές επισκέψεις μας στον γιατρό για ενέσιμες ή και μη ενέσιμες αντιγηραντικές θεραπείες! Το προσωπό και το σώμα μας χρειάζεται συνεχή φροντίδα για να μας ανταμείψει και μία κρέμα ή ένας απλός καθαρισμός ποτέ δεν αρκεί