Το τοπικό πάχος είναι ουσιαστικά οι γενετικά προκαθορισμένες αποθήκες λίπους που έχει ο καθένας μας. Το λίπος σε εκείνες τις περιοχές, είτε είναι τα ονομαζόμενα “ψωμάκια”, είτε οι γλουτοί ή η κοιλιά και ου το καθεξής , όσο κι αν πεινάσετε, όσο και να γυμναστείτε, οφείλει να αντισταθεί, διότι είναι η αποθήκη ενέργειας σας. Έχει φτιαχτεί για να αποθηκεύει ενέργεια με τη μορφή λίπους για ώρα ανάγκης! Και ενώ δεν ζούμε πλέον σε σπηλιές, αλλά σε σύγχρονες υπερκαταναλωτικές κοινωνίες με αφθονία τροφής και θέλουμε απλά να κάνουμε τη βουτιά μας χωρίς τη συνοδεία περιττών σωσιβίων, δυστυχώς τα γονίδια μας δεν προσαρμόστηκαν στα σύγχρονα δεδομένα.

Μπορούμε όμως να ζητήσουμε τη βοήθεια της επιστήμης, αφού πλέον υπάρχουν ιατρικές μέθοδοι που στοχεύουν και στα κλειδωμένα λιποκύτταρα, ξεμπλοκάροντας και “καίγοντας” τα , με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το ανεπιθύμητο λίπος με μόνιμο αποτέλεσμα.

Έτσι είναι πλέον εύκολο να αντιμετωπίσουμε το τοπικό πάχος και να αλλάξουμε τις αναλογίες του σώματος μας, κάτι που στην αισθητική ιατρική το ονομάζουμε λιπογλυπτική, με πολύ ισχυρές λιπολυτικές ουσίες , που επιτυγχάνουν μόνιμη διάσπαση λιποκυττάρων ακόμα και στις πιο ανθεκτικές περιοχές του σώματος.

 

Περίγραμμα προσώπου, προγούλι, μέση, χέρια, εσωτερικό και εξωτερικό μηρών και γόνατος, κοιλιά και πολλές άλλες περιοχές, χάνουν εκατοστά , σμιλεύονται και περιορίζονται σε όγκο μέσα σε λίγες συνεδρίες . Χωρίς το τοπικό πάχος να μας αλλοιώνει, αλλάζει ολόκληρη η σιλουέτα μας!

Αυτός είναι και ο σκοπός της λιπογλυπτικής .Η τοπική λιπόλυση, στοχεύει στην αλλαγή των αναλογιών του σώματος και στην καταπολέμηση του επίμονου πάχους. Με την βοήθεια λιπολυτικών ουσιών και φαρμάκων, εξαφανίζουμε λιποαποθήκες που αντιστέκονται σε κάθε είδους δίαιτα και γυμναστική! Και άπαξ και το λιποκύτταρο καταστραφεί, δεν ξαναγυρίζει!

Η μεσοθεραπεία και το Carboxytherapy είναι οι τεχνικές που προτιμάμε στο Med Spa για αυτόν τον σκοπό, αλλά τελευταία παίρνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα όταν στον παραπάνω συνδυασμό προσθέσουμε μερικές συνεδρίες Vivace rf microneedling!
Στο ιατρείο μας πιστεύουμε ότι οφείλεις πάντα να τροποποιείς την θεραπείας ανάλογα με άτομο και τις ανάγκες της περιοχής υπό θεραπεία. Χρησιμοποιούμε διαφορετικά κοκτέιλ μεσοθεραπείας στις διαφορετικές περιοχές-στόχους και συνδυάζουμε τεχνικές μεσοθεραπείας και Carboxytherapy για να πετύχουμε την μέγιστη μηχανική λιπόλυση, αλλά και σύσφιξη. Αν επιθυμούμε να στοχεύσουμε και την κυτταρίτιδα ή την έντονη χαλάρωση, τότε μπορεί να γίνει τριπλός συνδυασμός θεραπειών μαζί με το Vivace και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από εξαιρετικά!!!

 

Η ταυτόχρονη δίαιτα είναι απαραίτητη, όχι τόσο για να χάσετε κιλά, αλλά κυρίως για να μην επαναπαυθείτε και βάλετε! Κατά τη διάρκεια της θεραπείας προσέχουμε ιδιαίτερα το βάρος μας και φροντίζουμε να αυξήσουμε την κινητικότητα μας είτε με γυμναστική είτε με περπάτημα. Μετά την θεραπεία η περιοχή θα είναι διογκωμένη, κόκκινη και ελαφρώς επώδυνη. Η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά για 1 έως 2 εβδομάδες.
Η λιπόλυση γίνετε με σπάσιμο της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων. Οπότε , όπως καταλαβαίνετε, αυτό απελευθερώνει ενέργεια, οπότε είναι απαραίτητο να μειώσουμε την πρόσληψη θερμιδών, έστω και λίγο. Μάλιστα είναι επίσης επιθυμητό να κλειδώσετε την λιπόλυση με σταθερό βάρος για τουλάχιστον ένα τρίμηνο!

.

Τι πρέπει να ξέρουμε για την θεραπεία

  • ΟΧΙ παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για 5 μέρες πριν.
  • ΟΧΙ ασπιρίνη για μία εβδομάδα πριν και μια μέρα μετά
  • ΟΧΙ αλκοόλ για 1 ημέρα πριν και 1 ημέρα μετά
  • Αν παίρνετε αντιπηκτικά ενημερώστε μας πριν το ραντεβού σας
  • Δεν ερχόμαστε στο ραντεβού με σφιχτά , στενά ρούχα. Προτιμάμε χαλαρές και φρεσκοπλυμένες φόρμες!
  • Το πολύ ζεστό μπάνιο ή πολύ ζεστό περιβάλλον μετά την εφαρμογή μπορεί να σας οδηγήσει στην εμφάνιση κνησμού! Αποφύγετέ το με ένα χλιαρό σύντομο μπάνιο και ελαφριά ρούχα
  • Για να διευκολύνετε την αποβολή του λίπους πρέπει να πίνετε πολύ νερό!!!
Θα αρχίσετε να βλέπετε την διαφορά από τον πρώτο μήνα αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται 1 μήνα μετά το πέρας των συνεδριών! Πρέπει να διατηρήσετε σταθερό βάρος για τουλάχιστον ένα τρίμηνο για να μονιμοποιηθεί το αποτέλεσμα! Πίνετε πολύ νερό.