Τι είναι τα Peelings ;

Με τα peelings απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα, ρυτίδες, πανάδες και μέλασμα, λιπαρότητα και διατεταμένους πόρους, φωτογήρανση , ακμή και ουλές ακμής καθώς και το θαμπό δέρμα.
Τα Peelings απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος και οδηγούν σε κυτταρική ανανέωση με διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης , αύξηση της κυτταρικής πυκνότητάς και δομής και βελτίωση του επιδερμικού φραγμού.
Είναι από τις πιο αρχαίες θεραπείες περιποίησης του δέρματος, μιας και τα διάσημα μπάνια της Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδούρας δεν ήταν παρά ήπια peelings γαλακτικού οξέος!

Γιατί τα αγαπάμε μετά από τόσες δεκαετίες εφαρμογών;

Η εξέλιξη των peelings τα κάνει σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα της αισθητικής ιατρικής
Διαβαθμίσεις στην οξύτητα που μας επιτρέπουν να επιλέγουμε το αν θέλουμε ή όχι να προκαλέσουμε ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα και το πόσο.
Μεγάλη ποικιλία οξέων σε διαφορετικό pH και με δυνατότητα σταδιακής αποδέσμευσης και αυτοαπενεργοποίησης, γεγονός που μας δίνει μεγάλο προφίλ ασφάλεια στην χρήση τους
Νέοι κατάλληλοι συνδυασμοί οξέων για κάθε περίπτωση
Νέα προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος , νέα προϊόντα αποθεραπείας του δέρματος, καθώς και συνθέσεις επιτάχυνσης της ανάπλασης μετά την εφαρμογή ή και ειδικές κρέμες ενίσχυσης και διατήρησης του αποτελέσματος.
Σήμερα, αυτή η διαχρονική και αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος μπορεί και διατηρεί ακόμα μία θέση απέναντι σε επαναστατικές τεχνολογίες laser.
Νέα προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος , νέα προϊόντα αποθεραπείας του δέρματος, καθώς και συνθέσεις επιτάχυνσης της ανάπλασης μετά την εφαρμογή ή και ειδικές κρέμες ενίσχυσης και διατήρησης του αποτελέσματος.
Υπάρχει λοιπόν ένα κατάλληλο peeling το οποίο θα σας μειώσει τους πόρους, θα σας καθαρίσει από την ακμή ή τα σημάδια της, θα σας ενισχύσει την ποσότητα του κολλαγόνου και θα σφίξει την επιδερμίδα ή θα σας δώσει ακόμα και ενισχυμένη ενυδάτωση!!!

Πως γίνεται το Peeling;

Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο και η διάρκεια είναι περίπου 30 λεπτά στο σύνολο.
Ανάλογα με τον στόχο μας, μπορεί να σας ζητηθεί προετοιμασία με ειδικές κρέμες στο σπίτι για έναν μήνα πριν ή και να σας δοθεί ειδική αγωγή για μετά το πίλινγκ

peeling medik8
Τι κάνουν τα peelings;

Με τα πίλινγκ στοχεύουμε σε :
o Ακμή και ουλές ακμής

o Φωτογήρανση

o Αντιγήρανση με την διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης για αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και της χαλάρωσης

o Ειδικές συνθέσεις για τους μαύρους κύκλους και το πόδι της χήνας

o Δυσχρωμίες , πανάδες και μέλασμα

o Λιπαρό δέρμα και υπερβολική έκκριση σμήγματος, έντονοι πόροι και μαύρα στίγματα

o Αφυδατωμένο θαμπό άτονο δέρμα και άλλα πολλά

peelings
Ποια η διαφορά χημικού και φυτικού peeling ;

Το χημικό πίλινγκ υπάρχει , το φυτικό είναι δημιούργημα μάρκετινγκ.
Συνήθως στις μέρες μας χημικό εννοούμε αυτό που έχει υψηλές συγκεντρώσεις και γίνεται από ιατρό και φυτικό αυτό που γίνεται από αισθητικό , χωρίς να καθορίζουμε την συγκέντρωση, η οποία συνήθως είναι χαμηλή ! Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο είναι χημικά όπως οφείλουν να είναι!
Το γαλακτικό προέρχεται από τη ζύμωση του γάλακτος , το μανδελικό από τα πικραμύγδαλα, το κιτρικό από τα εσπεριδοειδή κτλ , αλλά για να είναι ασφαλή και στο κατάλληλο ph όλα παράγονται σε κάποιο πιστοποιημένο και ελεγμένο εργαστήριο!

Ποιο είναι το καλύτερο πήλινγκ προσώπου ή σώματος;

Αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και μπορεί να συμβαδίσει με το πρόγραμμά σας . Στο ιατρείο μας έχουμε όλα τα είδη χημικών peel καθώς και συνδυασμούς αυτών και με την βοήθεια του δερμοαναλυτή προσώπου και του ιστορικού σας μπορούμε να σχεδιάσουμε το κατάλληλο πλάνο θεραπείας!

Πόσο θα πάρει η αποθεραπεία;

Το πόσο και αν θα ξεφλουδίσετε εξαρτάται από το πόσο δυνατό είναι το πίλινγκ που κάνουμε .
Γενικά υπάρχουν ειδικές συνθέσεις που το ξεφλούδισμα που ακολουθεί είναι ελάχιστο ή και καθόλου. Αυτά τα νέα peelings έχουν δημιουργηθεί για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από τον εργασιακό τους χώρο ή τις κοινωνικές τους δραστηριότητες. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυξάνουμε τον συνολικό αριθμό των εφαρμογών αλλά κάνουμε λιγότερο επιθετικά μίγματα για να μην υπάρχει καθόλου αποθεραπεία και ο πελάτης να γυρνάει απευθείας στις δραστηριότητές τους, απλά με τη χρήση αντηλιακών
Φυσικά υπάρχουν και τα μεσαία peelings που έχουν 3 με 6 μέρες αποθεραπεία αλλά και τα βαθιά , στα οποία το ξεφλούδισμα μπορεί να κρατήσει και περισσότερες ημέρες.
Συνιστούμε φυσικά ανεπιφύλακτα να κλείσετε την θεραπεία σας με Dermalux , προκειμένου να μειώσετε κατά πολύ τον χρόνο αποθεραπείας αλλά και κάθε αίσθημα δυσφορίας που θα σας προκαλέσει η απολέπιση της επιδερμίδας σας. Η φωτοθεραπεία Dermalux έχει πολύ ισχυρές επουλωτικές ιδιότητες , αφού χρησιμοποιείται ακόμα και σε εγκαύματα με απίστευτα αποτελέσματα!

peeling Τι peeling προτιμάμε στο ιατρείο μας;

Τα Peelings που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι της βρετανικής Medik8 , της ισπανικής εταιρείας Toskani και της Γαλλικής Dermaceutic . Με αυτά έχουμε την δυνατότητα εξειδικευμένων κοκτέιλ ή πολλών συνδυασμών, προκειμένου να καλύψουμε κάθε ανάγκη σας.

Με ποιες θεραπείες μπορώ να τα συνδυάσω για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα;

Λατρεύουμε να συνδυάζουμε τα Peelings με το Vivace , αλλά και με το απλό Microneedling, καθώς οι μικρονυγμοί αυτών των 2 προκαλούν δεκάδες χιλιάδες μικροκανάλια προς τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και επιτρέπουν την ευκολότερη διείσδυση των οξέων σε αυτήν. Τα αποτελέσματα είναι πάντα καταπληκτικά αφού η μια θεραπεία συμπληρώνει και ενισχύει την άλλη!

Τι να κάνετε πριν και μετά το ραντεβού σας για ιατρικό Peeling

Πριν το ραντεβού σας αποφύγετε κάθε είδους απολέπιση για μία εβδομάδα , εκτός και αν σας έχουμε συμβουλέψει διαφορετικά ( ρετινοειδή, οξέα φρούτων, μηχανικά απολεπιστικά με κόκκους, λούφες προσώπου κτλ.)
Η χρήση του αντιηλιακού θεωρείται πλέον αυτονόητη κάθε μέρα και με επαναλήψεις, αλλά θα την τονίσουμε ιδιαίτερα σε αυτή την θεραπεία : κατά προτίμηση Mineral αντιηλιακό, με τουλάχιστον 30 SPF και συχνή γενναία επάλειψη ακόμα και μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μετά την εφαρμογή του Peeling θα σας δοθούν οδηγίες για την εφαρμογή επουλωτικής κρέμας , η οποία πρέπει να μπαίνει σε πολύ μικρή ποσότητα μία φορά την ημέρα και με ταμποναριστές κινήσεις.
Δεν τραβάμε το δέρμα που ξεφλουδίζει , αν υπάρχει ξεφλούδισμα, δεν μουλιάζουμε το δέρμα με κρέμες και make up . Μπορείτε κα θέλουμε να φοράτε make up μετά το αντιηλιακό αλλά θέλει πολύ απαλές κινήσεις στην αφαίρεση του με ειδικό σαπούνι προσώπου, χωρίς τρίψιμο φυσικά.
Δεν εφαρμόζουμε αντισηπτικές λοσιόν ή betadine και άλλα ιωδιούχα σκευάσματα.
Δεν μουλιάζουμε το δέρμα στο μπάνιο και το σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα πάντα ταμποναριστά.