Δημοφιλής και προσιτή θεραπεία, κυρίως για τις ρυτίδες του μετώπου, ανάμεσα στα φρύδια και γύρω από τα μάτια, το Botox χαρίζει χρόνια και λάμψη, εύκολα και γρήγορα! Η εφαρμογή του γίνεται σε συγκεκριμένους μύες, τους οποίους ακινητοποιεί, προκειμένου να εξαφανίσει ή απαλύνει τις ρυτίδες για 3 με 6 μήνες.

Η διάρκεια που θα έχει, εξαρτάται από τον εκάστοτε οργανισμό και το πόσο γρήγορα το μεταβολίζει , την συχνότητα εφαρμογής του, αλλά και από το υλικό/ εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός και φυσικά, την αραίωση που θα κάνει.

Στο υλικό και στην αραίωση αυτού έγκειται και η μεγάλη διαφορά χρέωσης που θα βρείτε, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ρωτήσετε πριν εμπιστευτείτε το πρόσωπο σας στα χέρια κάποιου, τόσο για το ποια εταιρεία και μάρκα χρησιμοποιεί , όσο και για την αραίωση που θα κάνει.

Οι τάσεις τα τελευταία χρόνια θέλουν το αποτέλεσμα όλο και πιο φυσικό, χωρίς το παγωμένο βλέμμα και το ακινητοποιημένο πρόσωπο του παρελθόντος. Μικρότερες δόσεις τοξίνης στα κατάλληλα σημεία μπορούν να σας εξασφαλίσουν νεανικό βλέμμα και να απομακρύνουν την έκφραση θυμού ή τις αύλακες του μετώπου!

Φυσικά μπορεί να εγχυθεί προληπτικά σε άτομα κάθε ηλικίας, στην κατάλληλη δόση, για να εμποδίσει την δημιουργία κάποιων ρυτίδων.

Αν σας έχει περάσει από το μυαλό οτι χρειάζεστε Botox, μη διστάσετε. Υπάρχει λόγος που είναι η πιο δημοφιλής αντιγηραντική θεραπεία όλων των εποχών και στα χέρια μας θα είναι σίγουρα διακριτική η παρέμβαση και φυσικό το αποτέλεσμα!

Η βοτουλινική τοξίνη πήρε έγκριση από το FDA το 1989, για χρήση από ειδικά εκπαιδευμένους ιατρούς και είναι ασφαλής εφόσον τηρούνται οι κανόνες αντισηψίας και εφαρμογής της. Έχει πάρα πολλές ιατρικές εφαρμογές, όπως στην ημικρανία, στην σπαστικότητα των άκρων, τον βλεφαρόσπασμο, την ακράτεια, την υπεριδρωσία κτλ. και δίνει σωτήριες λύσεις σε πολλούς ταλαιπωρημένους ασθενείς κάθε ηλικίας!

Οι πιθανότητες αλλεργίας είναι πάρα πολύ μικρές και πάντα εύκολα αντιμετωπίσιμες σε ένα ιατρείο, ενώ οι καλές γνώσεις ανατομίας είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα και να μην έχουμε ακινητοποίηση λάθος μυών.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το BOTOX της Allergan ή το Dysport της Galderma , αλλά εισάγουμε την νεότερη βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, το Bocouture της Merz Aesthetics, το οποίο έχει το χαμηλότερο πρωτεϊνικό φορτίο από κάθε άλλη τοξίνη της αγοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το “συνηθίσει” ο οργανισμός! Και χρησιμοποιούμε διαφορετικές τοξίνες γιατί από την πολύχρονη εμπειρία μας θεωρούμε ότι , για το κάθε άτομο υπάρχει και η τοξίνη που θα τον ”πιάσει” καλύτερα, είτε με πιο μεγάλη διάρκεια είτε και με πιο φυσικό αποτέλεσμα!

Και μια άχρηστη, αλλά ευχάριστη πληροφορία: Στην βοτουλινική τοξίνη αποδόθηκαν κάποια στιγμή αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Παρατηρήθηκε δηλαδή σημαντική βελτίωση της διάθεσης των ανθρώπων που έκαναν botox, ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή! Μετά από περαιτέρω μελέτη του φαινομένου όμως, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αλλαγή της διάθεσης οφειλόταν … στην αλλαγή που έβλεπαν οι εξεταζόμενοι στον καθρέφτη τους και όχι στις φαρμακευτικές ικανότητες του botox! Αλήθεια, ποιος δεν θέλει να δείχνει νεότερος.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που χρησιμοποιούμε τις τοξίνες είναι οι ρυτίδες του μετώπου, το πόδι χήνας αλλά και ανάμεσα στα φρύδια όπου συνδυάζεται τέλεια με υαλουρονικό οξύ !

Οι τοξίνες όμως μπορούν επίσης να μας χαρίσουν έναν όμορφο λαιμό, γνωστό ως τον λαιμό της Νεφερτίτης, μπορούν να ανασηκώσουν την πεσμένη γωνία των χειλιών μας ή να μας ενισχύσουν το αποτέλεσμα του υαλουρονικού στα χείλη με το γνωστό lipflip! Μπορούν να κάνουν το πρόσωπο μας να δείχνει πιο λεπτό και τα μάτια μας λιγότερο πρησμένα!

Botox treatments

BOTOX

Σύνοψη θεραπείας

Αναισθησία : τοπική κρέμα ή και χωρίς

Αποτέλεσμα : σε 3 ημέρες με 2 εβδομάδες

Πιθανές παρενέργειες/ κίνδυνοι: αίσθημα σύσφιξης για λίγες ώρες, μώλωπες , πτώση βλεφάρου

Ανάρρωση: άμεση , άμεση επιστροφή στην εργασία αλλά αποφυγή έντονης δραστηριότητας για 2 ημέρες

Πριν την θεραπεία:
 • Όχι αλκοόλ 2-3 ημέρες
 • Όχι παυσίπονα-αντιπηκτικά 3 ημέρες
 • Vitamin E, σπαθόλαδο, ασπιρίνη, ginseng, Ω3, ginkgo bilboa
 • Ελάτε χωρίς make up
Μετά την θεραπεία:
 • Μην ακουμπάτε το υπο θεραπεία δέρμα
 • Μην κάνετε (εμπλακείτε) σε έντονη δραστηριότητα (γυμναστική, sex, χορός) για 2 ημέρες
 • Όχι πίλινγκ, δερμοαπόξεση ή άλλες αισθητικές επεμβάσεις για τουλάχιστον 2 ημέρες
 • Όχι αλκοόλ, αντιπηκτικά, παυσίπονα, βότανα για 2 ημέρες
 • Όχι make up για 6-8 ώρες
 • Όχι πάγος για 24 ώρες
 • Όχι θερμότητα (ήλιος, πιστολάκι, ζεστό νερό, τζάκι κλπ.) για 3 ημέρες τουλάχιστον