Μαύροι κύκλοι ματιώνΟι μαύροι κύκλοι οφείλονται κατά κύριο λόγο σε τρεις παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να δράσουν μόνοι τους ή σε συνδυασμό :

Εναπόθεση χρωστικών πάνω στο δέρμα, που μπορεί να είναι τραυματικής αιτιολογίας. Αν,από ερεθισμό λόγω αλλεργιών ή ξηροφθαλμίας, έχουμε την συνήθεια να τρίβουμε τα μάτια μας με μανία, τότε από τα τραυματισμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος μας, απελευθερώνεται αιμοσφαιρίνη, μια χρωστική που εναποτίθεται στο δέρμα και του δίνει μία πιο σκούρα χροιά. Είναι μία εύκολα αντιμετωπίσιμη αιτία, αφού μπορούμε να ενισχύσουμε το τριχοειδικό δίκτυο της περιοχής με την βοήθεια του Carboxytherapy. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μέσα σε λίγες συνεδρίες η βελτίωση εμφανής.

Αν η χρώση των βλεφάρων είναι κληρονομικής αιτιολογίας, τότε το αντιμετωπίζουμε με Plexr. Χρησιμοποιούμε την συσκευή για να αφαιρέσουμε την χρωστική από τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε και μείωση των ρυτίδων γύρω από το μάτι.

Η δεύτερη αιτία είναι η φλεβική λίμναση. Η εικόνα των κάτω βλεφάρων λόγω του λεπτού δέρματος της περιοχής αλλοιώνεται πολύ εύκολα όταν το τριχοειδικό δίκτυο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος. Μετά από εποχικές ή χρόνιες αλλεργίες, ή χρόνιας ιγμορίτιδας ακόμα και λόγω ενός στραβού διαφράγματος ή κάποιας κάκωσης της μύτης και ειδικά μετά από χειρουργική ρινοπλαστική , η περιοχή εμφανίζει συμφόρηση με αποτέλεσμα τα βλέφαρα να φαίνονται πρησμένα και μελανά από την ελλιπή οξυγόνωση. Το carboxytherapy θα βελτιώσει την αιματική ροή μετά από 2 έως 6 θεραπείες και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περίπου 6-8 μήνες, οπότε θα χρειαστεί και κάποια επανάληψη, εκτός και αν έχει διορθωθεί το υποκείμενο αίτιο.

Τρίτη και πολύ συνήθης αιτία , η οποία εμφανίζεται κυρίως λόγω σκίασης και όχι πραγματικής χρωστικής, είναι η παραμόρφωση της κάτω βλεφαρικής αύλακας, δηλαδή της αύλακας στην έσω γωνία του ματιού όπου ρέουν τα δάκρυα παράλληλα με την μύτη μας. Οφείλεται στη σταδιακή απώλεια του λιπώδους ιστού, που φυσιολογικά έχουμε μέσα στον οφθαλμική κόγχη για να συγκρατεί τον οφθαλμό. Η περιοχή του κάτω βλεφάρου, όπως και του υπόλοιπου προσώπου, υποστηρίζεται από ένα μαξιλάρι λίπους, γι’ αυτό και όσο είμαστε νέοι φαινόμαστε και πιο αφράτοι. Όσο μεγαλώνουμε, με τις συνεχείς κινήσεις των ματιών, από το διάβασμα, την απώλεια βάρους και άλλους πολλούς παράγοντες, το μαξιλάρι αυτό ή ”τρώγεται” ή μεταναστεύει προς τα νότια!

Η διόρθωση γίνεται με τοποθέτηση υαλουρονικού οξέος προς αντικατάσταση του απολεσθέντος λίπους και είναι προς μεγάλη σας έκπληξη … ανώδυνη. Η βελτίωση είναι άμεση και διαρκεί γύρω στους 16 μήνες!

Το Υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιούμε είναι το ειδικά διαμορφωμένο για την περιοχή αυτή Redensity II της Ελβετικής εταιρείας Teosyal!

  • Χρόνος στο ιατρείο 30΄ αναισθησία 10’εφαρμογή
  • ΟΧΙ αντιπηκτικά, αντιφλεγμονώδη , παυσίπονα, ασπιρίνη για 5 μέρες πριν
  • ΟΧΙ αλκοόλ μια μερα πριν και μια μετά
  • Αποφεύγουμε κάθε είδος θερμότητας στο πρόσωπου γιατί ”τρώει” το υαλουρονικό

Μαύροι κύκλοι ματιώνΜαύροι κύκλοι ματιών