Το PRP είναι το βάλσαμο της ανανέωσης των ιστών! Επουλώνει και αναζωογονεί όλους τους ιστούς του σώματος ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τα κύτταρα σας με όλα τα εφόδια για επανεκκίνηση . Και όλα αυτά τα κάνει χωρίς κίνδυνο αλλεργίας ή αντίδρασης από το σώμα σας, αφού είναι προϊόν δική σας παραγωγής!

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία , δηλαδη το PRP, είναι μια σχετικά νέα θεραπεία με μεγάλο εύρος εφαρμογών στην ιατρική. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται κατά κόρον σε χειρουργικές παθήσεις ειδικοτήτων όπως ΩΡΛ, χειρουργών κεφαλής και τραχήλου, καρδιοχειρουργικής, ορθοπαιδικής, σε εγκαύματα και έλκη, σε περιοδοντικές παθήσεις κτλ.
Φυσικά μια τέτοια θεραπεία δεν άργησε να εισέλθει και στην αισθητική ιατρική.

Τι είναι το PRP (Platelet Rich Plasma)

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην ειδική επεξεργασία του αίματος του ασθενούς, προκειμένου να διασφαλίσουμε καθαρό πλάσμα με ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων .
Το πλάσμα είναι το υγρό τμήμα του πλήρους αίματος. Αποτελείται κυρίως από νερό και πρωτεΐνες, και παρέχει ένα μέσο για την κυκλοφορία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων στο σώμα.

Τα αιμοπετάλια, που ονομάζονται επίσης θρομβοκύτταρα, είναι τα κύτταρα του αίματος που προκαλούν τους θρόμβους και άλλες απαραίτητες λειτουργίες για την επούλωση και την θεραπεία ενός ιστού.
Οπότε η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων παίζει βασικό ρόλο στη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος.

Γιατί θέλουμε τα αιμοπετάλια

Τα αιμοπετάλια είναι μια τεράστια αποθήκη αυξητικών παραγόντων του οργανισμού, οπότε παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε πολλές διαδικασίες όπως η πήξη, ανοσολογική απόκριση, η αγγειογένεση και η επούλωση των κατεστραμμένων ιστών, καθώς και η επανενεργοποίηση αρχέγονων πολυδύναμων κυττάρων. Η απελευθέρωση αυτών των παραγόντων οδηγεί σε επιδιόρθωση και αναγέννηση των ιστών, ενώ πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι οδηγεί και στη δημιουργία νέου κολλαγόνου.
Γενικά ο συνδυασμός του τραυματισμού του δέρματος με την βελόνα της έγχυσης και η ταυτόχρονη χορήγηση του υπερσυμπυκνωμένου σε αναπλαστικούς και αυξητικούς παράγοντες PRP , είναι μαγικός . Και γι’ αυτό αυτή η θεραπεία έχει τόσους φανατικούς οπαδούς.

Στην αισθητική ιατρική εφαρμόζεται κυρίως με την τεχνική της μεσοθεραπείας και στοχεύουμε στην

• Ανανέωση και βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας
• Αντιγήρανση και Λεπτές ρυτίδες
• Ουλές ακμής
• Επιτάχυνση της επούλωσης του δέρματος και συνδυαστική ενίσχυση όταν ακολουθεί PRP μετά από θεραπείες όπως τα ιατρικού βαθμού Peelings , το microneedling και το Vivace
• Επούλωση του δέρματος μετά από έγκαυμα , χειρουργείο και τραύμα

Στο Med Spa το PRP θεωρείται θεραπεία πρώτης γραμμής

• στους μαύρους κύκλους ματιών
• στην τριχόπτωση και την αντιγήρανση μαλλιών
• σε κάθε διαδικασία με μεγάλες ανάγκες επούλωσης

τριχόπτωση PRP

μαυροι κυκλοι PRP

 

Το PRP συνδυάζεται άψογα με πολλές άλλες θεραπείες

Η φωτοθεραπεία Dermalux μετά , ενεργοποιεί όλους τους επουλωτικούς και αυξητικούς παράγοντες του PRP και ενισχύει στο μέγιστο την δράση του! Το κόκκινο φως της φωτοθεραπείας μάλιστα φαίνεται να είναι διεγερτικό για την τριχοφυΐα και το ντουέτο αυτόλογης μεσοθεραπείας με Dermalux RED σπάνια μας απογοητεύει σε θεραπείες τριχόπτωσης και αντιγήρανσης μαλλιών !

Η φωτοθεραπεία Dermalux κάνει αχτύπητο δίδυμο και στην επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων αφού και τα δύο έχουν εξειδίκευση στο θέμα. Η ταυτόχρονη χρήση της φωτοθεραπείας μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία, παρέχει εγγυημένα και απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα ανάπλασης!

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί επίσης να συνδυαστεί με όλες τις συνεδρίες απλού microneedling ή Vivace. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται ενέσιμη θεραπεία αλλά απλή επάλειψη του PRP στο δέρμα, γεγονός αρκετό για να απορροφηθεί και να μας χαρίσει την ευεργετική του δράση

Τι πρέπει να ξέρετε για την διαδικασία

Το PRP είναι μία ανώδυνη θεραπεία όταν εφαρμόζεται στα μάτια, όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Είναι ελαφρώς επώδυνη ως μεσοθεραπεία στο πρόσωπο και τον λαιμό .
Η εφαρμογή στα μαλλιά μας έχει δώσει μια ποικιλία συναισθημάτων. Κάποιοι νοιώθουν αρκετό πόνο, άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Παρόλα αυτά στις περιπτώσεις που υπάρχει πόνος, εφαρμόζουμε τοπικά και πάγο , πέρα από την τοπική αναισθησία και αν το επιθυμεί ο πελάτης, κάνουμε μίξη του πλάσματος με ένα ειδικό κοκτέιλ μεσοθεραπείας που μπορεί να συνδυαστεί με αυτό.

Αυτό μειώνει κατακόρυφα την αίσθηση πόνου σε όλους και επιπλέον ενισχύει τα αποτελέσματα της θεραπείας στα μαλλιά αφού προσθέτει απαραίτητα συστατικά πέρα από το πλάσμα!

Δεν εφαρμόζεται σε δέρμα που έχει φλεγμονή και δεν συνιστάται σε άτομα με διαταραχές πήξης και άλλες αιματολογικές διαταραχές
Δεν πρέπει να καταναλώνουμε αλκοόλ αντιπηκτικά και αντιφλεγμονώδη για τουλάχιστον 3 μέρες πριν την εφαρμογή