Η προηγμένη τεχνολογία microneedling  χρησιμοποιεί πολλαπλές ακίδες που διαπερνούν κάθετα την επιδερμίδα με την λειτουργία αυτόματης δόνησης. Καθώς η κεφαλή κινείται πάνω στην επιφάνεια του προσώπου δημιουργεί μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα και διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Τα προϊόντα θεραπείας διεισδύουν έως τους ινοβλάστες και τροφοδοτούν τα κύτταρα του χορίου και της βασικής στιβάδας του δέρματος. Οι μικροοπές μπορούν να συγκρατήσουν έως  και 80% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα. Η ενισχυμένη αυτή απορρόφηση δραστικών συστατικών διεγείρει  την διαδικασία αναδόμησης  του δέρματος και αναπλάθει ταχύτερα την επιδερμίδα. Η προηγμένη τεχνολογία microneedling προωθεί την επούλωση χωρίς  σχηματισμό ουλών  και την απόθεση  φυσικού πλέγματος κολλαγόνου  με  διαδικασία  παρόμοια  της  θεραπείας   με  fractional laser,  αλλά  χωρίς  τις παρενέργειες και τον μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Το microneedling είναι αποτελεσματικότερο των περισσοτέρων  εφαρμογών μικροδερμοαπόξεσης  καθώς  και των χημικών peelings. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά  ρολά needling (rollers)  το microneedling προκαλεί ηπιότερο τραύμα και ελάχιστη επιδερμική φθορά (και ως εκ τούτου λιγότερο πόνο και δυσανεξία) και καθίσταται μια ασφαλής  και αποτελεσματική εφαρμογή.  Οι ακίδες μιας χρήσης ελαχιστοποιούν  τον  κίνδυνο  επιμόλυνσης , ενώ  το  ρυθμιζόμενο βάθος  διείσδυσης  παρέχει  την δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας. Το microneedling είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα σε  ευαίσθητες και δυσπρόσιτες  περιοχές όπως γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή επάνω στην μύτη.

Αριθμός θεραπειών που ενδείκνυται για ανάπλαση, βελτίωση ουλών ακμής και ραγάδες

Ανάπλαση: 4-6 θεραπείες ανά 4 εβδομάδες.

Ουλές ακμής: 6 θεραπείες ανά 3 εβδομάδες.

Ραγάδες: 10 θεραπείες ανά 2 εβδομάδες.

Αποτελέσματα βλέπεις συνήθως με την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Αποτελέσματα που διαρκούν θα γίνουν εμφανή μετά από 3 εφαρμογές ( με διάλειμμα 2-4 εβδομάδων μεταξύ τους). Το δέρμα σας θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα για του επόμενους  μήνες μετά από το ενδεδειγμένο σετ των εφαρμογών και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τοπική θεραπεία.

Εφαρμογές με ελάχιστη διείσδυση των ακίδων είναι εντελώς ανώδυνες. Σε εφαρμογές με διείσδυση πάνω από 1mm βάθος εφαρμόζεται κρέμα τοπικής αναισθησίας για 15΄ έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Είναι σπάνιο να έχετε παρενέργειες μετά την εφαρμογή. Παρόλα αυτά αν παρουσιάσετε ερυθρότητα ή ευαισθησία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα make-up το οποίο επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει. Έτσι θα μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας ασχολίες χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι έχετε κάνει κάποια θεραπεία. Το make-up μπορεί επίσης να λειτουργήσει και σαν προστασία για τον ήλιο.

Πριν ξεκινήσετε συνεδρίες dermapen συζητήστε με τον γιατρό σας:
Εάν είστε έγκυος, εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά (όπως warfarin) και αν το δέρμα σας δημιουργεί χηλοειδή. Μην κάνετε εφαρμογή επί χηλοειδών και ενεργών δερματικών παθήσεων όπως: σοβαρές ηλιακές(ακτινικές) υπερκερατώσεις, επηρμένες ελιές/μυρμηγκιές, ροδόχρους νόσος, έκζεμα ή ψωρίαση. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφοροποιούνται ανά ασθενή.