τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και πολυπαραγοντική νόσος που αφορά άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Οι επιπτώσεις της στην ψυχολογία του ατόμου, σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές. Και αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ως ιατροί . Όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, στην πλειοψηφία του πληθυσμού η εμφάνιση μετράει και το ίδιο και η πλούσια κόμη!
Η τριχόπτωση μπορεί να είναι φυσιολογική μετά από αγχωτικές περιόδους, ένα μεγάλο χειρουργείο ή σοβαρή νόσο, μετά από μια εγκυμοσύνη ή ακόμα και το φθινόπωρο, σε διαφορετικό βαθμό και βαρύτητα. Αν όμως παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα , δε θεωρείτε εποχική και θα πρέπει να διερευνηθεί.

Πρόγραμμα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης

Στο ιατρείο μας, μετά από την λήψη εκτεταμένου ιστορικού, κλινικής εξέτασης και της κατάλληλης εργαστηριακής διερεύνησης , μπορεί να προτείνουμε , ανάλογα με τις ενδείξεις, ένα τεστ DNA, το γνωστό TrichoTest™. Με αυτή την διαδικασία θα έχουμε μία άκρως ικανοποιητική εικόνα για το αίτιο της τριχόπτωσης, σε αιματολογικό , ορμονολογικό και γονιδιακό επίπεδο.
Κατόπιν τούτου θα δοθεί η κατάλληλη και προσαρμοσμένη στα μέτρα σας αγωγή. Η τοπική και φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με θεραπείες στο ιατρείο, εάν το επιθυμείτε, για επιτάχυνση και ενίσχυση του αποτελέσματος!

Θεραπείες Τριχόπτωσης

Το διάσημο PRP , ή αλλιώς η αυτόλογη μεσοθεραπεία, είναι η χρήση του δικού μας πλάσματος για την ανανέωση του δέρματος την κεφαλής . Έχει ισχυρές αναπλαστικές και αναζωογονητικές ικανότητες και εκατοντάδες μελέτες που έχουν αποδείξει την αξία του. Έχει δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις τριχόπτωσης και ταυτόχρονα είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία.

Το Carboxytherapy είναι μια απαραίτητη συμπληρωματική θεραπεία για όλους σχεδόν τους τύπους τριχόπτωσης. Βελτιώνει θεαματικά την αιμάτωση της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου , βήματα τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα για υγιή και πλούσια μαλλιά.

Φυσικά η μεσοθεραπεία είναι μια κλασική ιατρική θεραπεία , καίριας σημασίας για την τριχόπτωση. Η έγχυση ουσιών στην κατάλληλη στιβάδα του δέρματος είναι βολική για φάρμακα και λοιπές ουσίες που έχουν μεν αποδεδειγμένη δράση στην πάθηση αλλά κακή ή μηδενική απορρόφηση από το δέρμα.

Τελευταία, εκτός από την απλή μεσοθεραπεία, έδαφος κερδίζουν και ειδικά Skin Boosters με πεπτίδια φορείς και βραδεία συνεχή αποδέσμευση των ευεργετικών ουσιών!

Η επιστήμη προοδεύει και κάθε χρόνο έχουμε νέες θεραπείες στην διάθεσή μας
Με ανυπομονησία περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών για την χρήση της φωτοθεραπείας με συγκεκριμένα μήκη κύματος και του Rf Microneedling για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην παθογένεια της τριχόπτωσης, αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές.