Αν το δέρμα σας κοκκινίζει εύκολα ή έχει μια μόνιμη κόκκινη χροιά και διατεταμένα αγγεία, τότε πολύ πιθανό να πάσχετε από ροδόχρου νόσο. Όταν η ροδόχρους συνοδεύεται από ακμή, τότε μιλάμε για ροδόχρου ακμή.

Η νόσος συνήθως περιορίζεται στο πρόσωπο, με εξάπλωση στα μάγουλα, τη μύτη, γύρω από το πηγούνι αλλά και στο μέτωπο. Σε κάποιες περιπτώσεις επεκτείνεται και στο τριχωτό της κεφαλής, το λαιμό, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες την βλέπουμε και στο στέρνο!

Πρόκειται για φλεγμονώδη πάθηση, με ελάχιστα κατανοητή παθογένεση, η οποία δείχνει να προσβάλει όλο και περισσότερα άτομα. Ξεκινάει με εξάψεις, αιφνίδια έναρξη ερυθρότητας, που εμφανίζονται μετά από συγκεκριμένα ερεθίσματα και συνοδεύονται από αίσθημα καύσου. Σταδιακά εμφανίζονται ερυθρές βλάβες και αγγειακές μεταβολές όπως τηλαγγειεκτασίες – ευρυαγγείες και το γνωστό ερύθημα. Η νόσος επιδεινώνεται με τα χρόνια και σιγά σιγά αναπτύσσεται λεμφοίδημα στην επιδερμίδα με πάχυνση, διατεταμένους πόρους και σκλήρυνση.
Η αποφυγή ορισμένων τροφών, της εναλλαγής θερμοκρασίας, του πολύ ζεστού νερού και του αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει, αλλά το πρόβλημα δεν υποχωρεί.

Η Ροδόχρους νόσος πλέον αντιμετωπίζεται και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα! Επειδή όμως είναι μια αρκετά σύνθετη νόσος , χρειάζεται συνδυασμό θεραπειών .Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να προτείνουμε κάποιον συνδυασμό από Nd:YAG laser , Dermalux φωτοθεραπεία, τη χρήση εξειδικευμένων μιγμάτων peeling ή και φαρμακευτικών κρεμών.

 

rodochrous
rodochrous2
rodochrous3
rodochrous4