Γνωρίζουμε ακριβώς πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα, ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσετε το κάθε αίτιο της και μπορούμε να σας προτείνουμε τις κατάλληλες θεραπείες, προσαρμοσμένες σε εσάς προσωπικά, για να χτυπήσετε το πρόβλημα στην ρίζα του!

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο διάσημα προβλήματα της σιλουέτας μας, αφού αφορά το 90% των γυναικών και πέρα από το αισθητικό κομμάτι, μπορεί να γίνει επώδυνη, να διαταράξει την ισορροπία της περιοχής και να επιδεινώσει την κακή κυκλοφορία των άκρων.

Τα καλά γονίδια που, αν είσαστε τυχερές, κληρονομήσατε, αποτελούν ικανοποιητική ασπίδα προστασίας, αρκεί να γυμναζόμαστε, να προσέχουμε το βάρος και την διατροφή μας, να αποφεύγουμε τα στενά ρούχα και εσώρουχα, να μην καίμε το δέρμα με ηλιοθεραπείες, solarium και πολύ ζεστό νερό όταν κάνουμε μπάνιο.

Παρόλα αυτά, αν εμφανίσουμε κυτταρίτιδα, καλό είναι να την εξαλείψουμε εγκαίρως, πριν εγκατασταθούν οι βλάβες και γίνουν ανθεκτικές!

Η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Συνήθως συνυπάρχει περίσσεια διογκωμένων λιποκυττάρων, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί σε ένα δίκτυο ινώδους συνδετικού ιστού και διαταραγμένων ινών κολλαγόνου! Αν έχετε και κάποια επιπλέον κιλά, το λίπος που συσσωρεύεται τοπικά, ενοχλεί και τα αγγεία της περιοχής, τα οποία λόγω πίεσης, τα στραγγαλίζει. Κάτι τέτοιο οδηγεί σε τοπική φλεγμονή και κατακράτηση υγρών. Σταδιακά στην όλη εικόνα προστίθεται και η χαλάρωση του δέρματος, με ή χωρίς ραγάδες. Βάση των παθογένειας που κυριαρχεί, η κυτταρίτιδα μπορεί να είναι κυρίως ινώδης, ή συμφορητική/ φλεγμονώδης, μπορεί να είναι σκληρή ή μαλακή, να φαίνεται στην κίνηση ή και στην ακινησία.

Όταν λοιπόν έχεις τόσους παράγοντες να παίζουν τον ρόλο τους, δεν μπορείς να δώσεις την λύση με μία και μόνο θεραπεία.

Στο ιατρείο μας ξεκινάμε με μια αρχική εκτίμηση του κάθε παράγοντα ξεχωριστά, για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα θεραπειών.

Οι κύριες θεραπείες που χρησιμοποιούμε είναι :

 • Το Carboxytherapy, το οποίο έχει εξαιρετικά αποσυμφορητική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ είναι κλινικά αποδεδειγμένη η νεοαγγείωση που προκαλεί και η βελτίωση της κυκλοφορίας
 • Η μεσοθεραπεία με ειδικά προσαρμοσμένα κοκτέιλ ουσιών , δοκιμασμένα με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. Το Carboxytherapy ενισχύει την λιπολυτική δράση της μεσοθεραπείας, ενώ ο συνδυασμός αυτός είναι εξαιρετικός και για την διάσπαση του ινώδους συνδετικού ιστού. Έτσι πετυχαίνουμε ταυτόχρονα:
  1. Λιπόλυση και μείωση του εγκλωβισμένου λίπους
  2. Διάσπαση της τοπικής ίνωσης που ευθύνεται για τα αντιαισθητικά λακουβάκια
   • Νεοαγγείωση και αποσυμφόρηση της περιοχής, με ταχύτατη βελτίωση της κυκλοφορίας και καταστολή της φλεγμονής
  1. Σύσφιξη του δέρματος και σταδιακή αποκατάσταση του συνδετικού ιστού και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
 • Το VIVACE rf microneedling είναι η τελευταία προσθήκη στις θεραπείες κυτταρίτιδας και η δράση του είναι τριπλή:
 • Αντιμετωπίζει την τοπική χαλάρωση
 • Σβήνει τις ραγάδες
 • Ενισχύει την λιπολυτική δράση της μεσοθεραπείας

Πρόσφατα στην φαρέτρα μας μπήκε ένα ειδικό Υαλουρονικό οξύ σώματος, το MLF1 της Hyacorp, με το οποίο γεμίζουμε την πάσχουσα περιοχή και καλύπτουμε κάθε ίχνος κυτταρίτιδας! Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά, ενώ το υλικό απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό μέσα σε περίπου 2 χρόνια, αφήνοντας το δέρμα μας πιο ενυδατωμένο και ελαστικό ?