Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες εμφανίζονται κάτω από το κατάλληλο γενετικό και ορμονικό υπόβαθρο. Οφείλονται στην κακοποίηση της δομής της ελαστίνης και του κολλαγόνου, 2 πρωτεϊνών που στηρίζουν το δέρμα και του δίνουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Πρόκειται στην ουσία για ατροφικές ουλές και αυτό τις κάνει τόσο ανθεκτικές.
Πως αντιμετωπίζονται οι ραγάδες ;
Είτε οι ραγάδες σας είναι λευκές, λόγω παλαιότητας ή σταδιακής δημιουργίας, είτε είναι κόκκινες και φρέσκες, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι ο συνδυασμός θεραπειών. Έτσι πετυχαίνουμε πολύπλευρη επίθεση σε ένα πρόβλημα που είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πλέον όχι άλυτο.
Οι δύο θεραπείες που για μας αποτελούν την βάση για την καταπολέμηση των ραγάδων, με τα πιο σίγουρα αποτελέσματα, είναι το Carboxytherapy και το Vivace. Είναι θεραπείες που προκαλούν έντονη νεοκολλαγένεση και αναδόμηση της περιοχής. Οι ραγάδες επιπεδώνονται, λεπταίνουν σε μεγάλο βαθμό και αποκτούν ξανά το χρώμα του γύρω δέρματος. Το υπό θεραπεία δέρμα σταδιακά παχαίνει, ανορθώνεται και φαίνεται πιο υγιές. Αυτές οι θεραπείες βέβαια παίρνουν χρόνο, γιατί η παραγωγή κολλαγόνου δεν μπορεί να συμβεί από την μια μέρα στην άλλη.
Καλύτερη χρονική περίοδος για έναρξη συνεδριών είναι ο χειμώνας!

Carboxytherapy και ραγάδες;

Μηχανική καταστροφή της ραγάδας μέσω πίεσης
Αυξημένη παραγωγή επουλωτικών / αυξητικών παραγόντων
Νεοαγγείωση της περιοχής και αύξηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος
Συνολική βελτίωση της πάχυνσης και όψης του δέρματος

Vivace και ραγάδες;

Μηχανική καταστροφή της ραγάδας μέσω μικρονυγμών
Αυξημένη παραγωγή επουλωτικών / αυξητικών παραγόντων
Μεγάλη παραγωγή κολλαγόνου , σύσφιξη του δέρματος
Δέρμα πιο ενυδατωμένο
Συνολική βελτίωση της πάχυνσης και όψης του δέρματος

Συμπληρωματικές θεραπείες

Peeling για ραγάδες; Ναι γιατί μπαίνει στις κατάλληλες στιβάδες και διεγείρει την νεοκολλαγένεση . Προτιμούμαι το γλυκολικό οξύ σε υψηλές συγκεντρώσεις!
Microneedling για ραγάδες; Ναι . έχει την ίδια δράση με το vivace αλλά χωρίς την δράση της ραδιοσυχνότητας . Διεγείρει σε μικρότερο βαθμό την παραγωγή κολλαγόνου, είναι όμως πιο οικονομικό, οπότε μπορεί να το κάνουμε σε ήπιες ραγάδες σε συνδυασμό με κάποιο peeling
Μεσοθεραπείες σώματος για ραγάδες;
Ναι , ειδικά με τα καινούργια Booster αλλά είναι θεραπεία δεύτερης γραμμής όταν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση ή αφυδάτωση

Κρέμες για ραγάδες;

Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία με κάποια κρέμα αυτή τη στιγμή. Ίσως γίνει σύσταση για κάποια κρέμα , η οποία όμως δεν αντιμετωπίζει φυσικά από μόνη της τις ραγάδες αλλά δρα συμπληρωματικά ή επουλωτικά
Υπάρχει πρόληψη για τις ραγάδες;
Η καλή ενυδάτωση του δέρματος και η διατήρηση του σωματικού βάρους σταθερού , είναι τακτικες που βοηθάνε. Κατά τ ‘άλλα οι ραγάδες έχουν γονιδιακό υπόβαθρο και εξαρτούνται από τον τύπο του δέρματος σας. Μπορείτε να περιορίσετε την έκταση τους και όχι τόσο την εμφάνιση τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσμα τα μας